S-a mai găsit o „cauză“ a morților subite | Nutriționiștii avertizează că uleiurile de gătit pot crește riscul apariției cheagurilor de sânge

best auto leo vaslui

Cheagurile de sânge reprezintă un factor care poate genera probleme de sănătate, iar un nutriționist avertizează că uleiurile de gătit pot favoriza apariția acestor cheaguri, conform EVZ.

Rory Batt este nutriționist la Marvin’s Den și precizează că anumite uleiuri vegetale ar trebui evitate.

„Alimentele prăjite în ulei vegetal pot conduce, în timp, procesul de ateroscleroză (întărirea și obstrucția arterelor) care duce la cheaguri de sânge”, a spus el.

„Ele pot crește colesterolul, dar îl determină și să devină lipoproteine cu densitate scăzută, ceea ce este un lucru rău, deoarece acesta este colesterolul real care duce la deteriorarea pereților arterelor.

Pe lângă asta, încălzirea acestor grăsimi și a altora din ulei le poate modifica structurile chimice pentru a deveni inflamatoare.

Inflamația este unul dintre factorii cheie ai aterosclerozei. Joacă un rol în toate etapele dezvoltării sale, de la momentul în care plăcile încep să se formeze inițial, până la momentul în care acestea se acumulează și încep să obstrucționeze arterele”, a mai spus Batt.

Uleiurile favorizează apariția cheagurilor de sânge, potrivit nutriționistului

„Studiile arată efectele uleiurilor vegetale precum porumb, soia, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier la animale.

Cercetările arată rate crescute de hipertensiune arterială, dereglarea lipidelor din sânge, ateroscleroză și disfuncție endotelială (vas de sânge) – toate elementele care duc la boli cardiovasculare și cheaguri de sânge”, mai spune Batt.

Un astfel de studiu a concluzionat că un consum de ulei de palmier crește riscul de boli tromboembolice.

Semnele comune ale trombozei venoase profunde, care este cauzată de un cheag într-o venă profundă, sunt: durere sau crampe la un picior, de obicei la nivelul gambei sau coapsei, umflarea unui picior, pielea fierbinte în jurul unor zone dureroase, piele roșie în jurul unei zone dureroase, vene umflate care sunt dureroase când le atingi, potrivit Express.co.uk.

De curând, Un studiu de la Harvard spune că băuturile dulci pot crește riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral.

Aceste informații din media vin în contextul în care în ultimii doi ani extrem de multe persoane și-au pierdut viața ca urmare a unor probleme cardiace, inclusiv în România. Chiar dacă autoritățile refuză să facă o corelație între aceste decese subite și vaccinare anti-SARS-CoV-2, s-a demonstrat o conexiune clară între cele două.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.