Salarii uriaşe în România. Unde poţi să câştigi între 8.850 lei şi 12.700 de lei lunar

best auto leo vaslui


Există un domeniu în care salariile în România se menţin ridicate, iar 75% dintre angajaţi câștigă mai mult de 8.420 de lei.


Se întâmplă în domeniul IT, unde salariul net al unui specialist în cybersecurity variază între 8.850 de lei şi 12.700 de lei net pe lună, arată datele furnizate de platforma Salary Explorer, potrivit economica.net.

“O persoană care lucrează în domeniul securității IT în România câștigă, de obicei, în jur de 10.800 de lei pe lună. Salariile variază de la 8.550 de lei (cea mai mică medie) la 12.700 de lei (cea mai mare medie, salariul maxim real este mai mare). 

Acesta este salariul mediu lunar, incluzând locuința, transportul și alte beneficii. Salariile variază drastic între diferite cariere în domeniul securității IT”, arată sursa citată.

Cele mai mari remunerații câștigă un Chief Information Security Officer și cele mai mici un Information Security Engineer. Salariile din domeniul securității IT în România variază între 8.550 de lei pe lună (salariul mediu minim) și 12.700 de lei pe lună (salariul mediu maxim, maximul real este mai mare).

Salariul mediu este de 10.200 de lei pe lună, ceea ce înseamnă că jumătate (50%) dintre persoanele care lucrează în domeniul Securității IT câștigă mai puțin de 10.200 de lei, în timp ce cealaltă jumătate câștigă mai mult de 10.200 de lei. 

Potrivit diagramei de distribuție a salariilor, 25% dintre persoanele care lucrează în domeniul securității IT câștigă mai puțin de 8.420 de lei, în timp ce 75% dintre acestea câștigă mai mult de 8.420 de lei. 

Tot din diagrama de distribuție a salariilor, 75% dintre persoanele care lucrează în Securitate IT câștigă mai puțin de 10.700 de lei, în timp ce 25% câștigă mai mult de 10.700 de lei.

Nivelul de experiență este cel mai important factor în stabilirea salariului. În mod firesc, cu cât mai mulți ani de experiență, cu atât mai mare este salariul. 

În general, angajații care au o experiență cuprinsă între doi și cinci ani câștigă în medie cu 32% mai mult decât cei fără experienţă și juniorii în toate industriile și disciplinele.

Profesioniștii cu o experiență de peste cinci ani tind să câștige în medie cu 36% mai mult decât cei cu cinci ani sau mai puțin de experiență profesională. La o experiență de zece ani, salariul crește cu 21% și cu încă 14% pentru cei care au trecut de 15 ani.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.