Școlile cu autorizație de securitate la incendiu sunt mai degrabă o excepție

best auto leo vaslui


Dintre cele 764 de slădiri care găzduisc școli în județul Vaslui doar 59 au autorizație de securitate la incendiu. 479 de clădiri nu au nevoie de această autorizație, însă 226 nu au reușit să obțină autorizația de securitate la incendiu deoarece nu respectă standardele.

Din evidențele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Podul Înalt” al județului Vaslui rezultă că, din cele 764 clădiri care găzduiesc unități de învățământ, câte există în județul nostru, doar 59 au reușit să obțină autorizație de securitate la incendiu.

Alte 479 clădiri de învățământ nu necesită autorizație de securitate la incendiu, însă 226 de școli nu au reușit să obțină această autorizație de securitate la incendiu pentru că nu respectă standardele.

Reprezentanții ISU precizează că deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu.

„Începerea noului an școlar reprezintă un moment important atât pentru noi, pompierii, cât, mai ales, pentru elevi, profesori și părinți. Ne dorim ca elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar să fie în siguranță în unitățile de învățământ”, spune cei de la ISU „Podul Înalt” Vaslui într-un comunicat prilejuit de deschiderea anului școlar.

Pompierii vasluieni relatează că, înainte de debutul școlii, personalul de specialitate din cadrul Inspecției de prevenire a desfășurat verificări și controalele preventive, acțiuni care vor continua și în perioada următoare, atât pentru asigurarea începerii anului școlar în siguranță, cât și pentru asigurarea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor.

„Premergător începerii anului școlar 2022-2023, în unitățile de învățământ din județul Vaslui au fost executate 17 controale (17 școli cu personalitate juridică, aproximativ 140 clădiri de învățământ), în urma cărora au fost constatate 461 deficiențe, 27 dintre acestea fiind remediate operativ. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat 461 sancțiuni contravenționale. Pompierii militari vasluieni vor fi prezenți, ori de câte ori va fi necesar, la activitățile informativ-educative dedicate factorilor responsabili, elevilor și profesorilor cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate pentru asigurarea unui grad de siguranță ridicat în interiorul unităților de învățământ”, se arată în comunicatul ISU Vaslui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.