Se întâmplă în România: Dosar penal pentru un bărbat care a pus litera „Z” pe un tractor, la tradiționala paradă de la Berzunți


Parada mascaților de la Berzunți, județul Bacău, este cercetată penal de autorități, din cauza literei „Z” pusă de un cetățean pe un tractor, scrie Ziarul de Bacău.

Participanții la paradă au ironizat evenimentele zilei, între care și războiul din Ucraina. Polițiștii băcăuani, care tocmai terminaseră de prins toți infractorii, s-au autosesizat și au deschis dosar penal. Un bărbat din Berzunți este cercetat în baza OUG 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infractiuni de genocid contra umanității şi crimei de război.

Primarul ar fi explicat că tinerii respectivi fac an de an parodii/scenete legate de evenimentele de actualitate.

Articolul 30 al Constituției României: (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.