Secretomania din jurul legilor Deca. Florian Lixandru: Secretarii de stat din Ministerul Educației au văzut proiectele legilor Educației pe 5 ianuarie, cu 5 zile înainte de a fi prezentate în coaliție

best auto leo vaslui
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Florian Lixandru, secretarul de stat din ministerul Educației, a spus la TVR Info, că toți secretarii de stat, inclusiv el, au primit proiectele legilor Educației în forma finală Deca, abia în data de 5 ianuarie, cu doar 5 zile înainte ca ministrul să le prezinte în coaliție. Lixandru mai spune că până atunci a văzut doar porțiuni din proiectele de lege. Secretarul de stat nu a putut preciza cine au fost specialiștii care au lucrat la proiectele legilor Deca. Amintim, Florian Lixandru și-a reprimit atribuțiile joi seară, după ce ministrul Deca i le retrăsese pe motiv că a criticat proiectele legilor Educației pe pagina sa de Facebook. 

Secretarul de stat Florian Lixandru a precizat la TVR Info, toți secretarii de stat au primit proiectele legilor Educației, varianta Deca, abia pe 5 ianuarie 2023, cu doar 5 zile înainte să fie prezentate coaliției, în data de 10 ianuarie. Înainte de 5 ianuarie, el a văzut doar porțiuni de legi: “Până acum, nu s-au pus în discuție (n. red legile Educației). Noi, secretarii de stat, am intrat în posesia proiectelor în data de 5 ianuarie, le-am studiat, fiecare și-a formulat și-a format propria părere pe care a spus-o la partidul pe care îl reprezintă. (…) S-a discutat și cu noi secretarii de stat pe anumite secțiuni înainte de a fi asamblate. (…) Fiecare pe aria lui de competență. Am fost consultat anumite secțiuni din proiecte, după care au apărut proiectele”, spune Lixandru.

Întrebat care sunt specialiștii care au lucrat la proiectele legilor, secretarul de stat, Florian Lixandru a precizat că nu știe care sunt aceștia: “Nu pot să vă spun nume. Nu știu cine sunt specialiștii”.

Nici până la ora publicării acestui text, ministrul Ligia Deca nu a făcut publice Legile educației și nici numele persoanelor care au scris aceste legi, transmise spre dezbatere numai partidelor. Edupedu.ro a solicitat oficial Ministerului Educației în urmă cu două luni, pe 21 noiembrie 2022, să comunice “Cine sunt persoanele consultate în vederea elaborării variantei finale a Legilor educației, de la preluarea mandatului de ministru de către doamna Ligia Deca?“. Nici până astăzi, Ministerul nu a răspuns solicitării Edupedu.ro.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.