Șeful Armatei Ucrainei spune că se așteaptă la o nouă ofensivă rusească masivă:

best auto leo vaslui

,,N-am nicio îndoială că vor încerca, din nou, să atace Kiev-ul.”Gen. Zalujnîi s-a întrebat cum vor lupta soldații săi știind că familiile lor îngheață de frig.


Șeful Armatei Ucrainei, Generalul Valeri Zalujnîi, a oferit un interviu publicației The Economist, în care a vorbit despre pregătirile oștirii sale pentru viitoarele confruntări cu rușii.

În opinia generalului ucrainean, rușii se pregătesc pentru o ofensivă majoră, cât de curând, „în cel mai rău caz, la final de ianuarie”. El este convins că, asemenea celui de-al doilea război mondial, rușii pregătesc în estul îndepărtat resursele pentru o nouă ofensivă, care poate viza capitala Kiev.

Generalul afirmă că rușii bombardează obiective energetice și oferă bătălii de-a lungul frontului pentru a-i împiedica pe ucraineni să se regrupeze, să consume energiile soldaților ucraineni.

„De-aceea, cred că asemeni celui de-al doilea război mondial și n-am nicio îndoială, e mai probabil că undeva în spatele Uralilor pregătesc noi resurse. Sunt 100% pregătite”, a menționat el.

El a admis că trupele sale „sângerează acum și sunt ținute împreună doar de curaj, eroism și abilitatea comandanților de a ține situația sub control”.

Generalul consideră că noua ofensivă rusească ar putea începe oricând din ianuarie până-n martie. „A doua sarcină a noastră, strategică, este să creăm rezervele și pregătirile pentru război, care ar putea începe în februarie, în cel mai bun caz în martie și în cel mai rău caz în ianuarie. Ar putea să nu înceapă în Donbas, dar în direcția Kievului, în direcția Belarus, nici direcția sudică nu o scot din calcule”, a explicat Zalujnîi.

Șeful armatei ucrainene a vorbit și despre situația energetică a țării, care în opinia sa este critică. El s-a întrebat cum ar putea să lupte soldații săi, știind că nevestele și copiii lor îngheață de frig.

„Nu sunt un expert în energie dar mi se pare că suntem la limită. Facem echilibristică pe o linie foarte subțire. Și dacă (rețeaua energetică) este distrusă…atunci vor începe să înghețe de frig nevestele și copiii soldaților. Și un astfel de scenariu este posibil. În ce stare de spirit vor fi soldații noștri, vă puteți imagina? Fără apă, lumină și căldură, putem vorbi despre pregătirea rezervelor pentru a putea lupta?”, s-a întrebat Zalujnîi.

Ofițerul ucrainean a spus că mobilizarea rusă nu a mers așa de rău precum s-a spus și că se pregătesc 200.000 de soldați pentru ofensivă. „N-am nicio îndoială că vor încerca încă o dată să ia Kievul”, a încheiat Zalujnîi.

sursa: r3media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.