Șeful Cancelariei lui Viktor Orbán: Produsul politic oferit de opoziţia de stânga este trădarea de ţară. Primesc bani americani

best auto leo vaslui

Potrivit lui Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului maghiar Viktor Orbán, produsul politic oferit astăzi de opoziţia de stânga este trădarea de ţară. 

Întrebat despre sprijinul străin acordat stângii ungare, el a răspuns: sistemul juridic a interzis şi până acum folosirea banilor străini în campaniile electorale de către partide şi organizaţii care desemnează candidaţi. În opinia lui Gergely Gulyás, “produsul politic oferit astăzi de opoziţia de stânga din Ungaria este trădarea de ţară”. “Nu sunt liberi şi nu sunt independenţi, pentru că au fost cumpăraţi şi nu reprezintă interesele maghiarilor, deoarece au clienţi străini” – a spus el. 

Ministrul a precizat: stânga are greutate în afara Ungariei, “unde locuiesc susţinătorii şi finanţatorii lor şi unde ei pot să-şi denunţe ţara”. “Ceea ce vedem aici, acasă, este că o foarte mare parte a societăţii maghiare, chiar şi cei care nu simpatizează cu guvernul de dreapta, sunt decepţionaţi de opoziţie, sunt nemulţumiţi de aceasta, până şi marea majoritate a oamenilor de stânga corecţi nu cred că banii americani ar trebui să fie folosiţi pentru campanii electorale în Ungaria. De asemenea, ei nu cred nici că nu ar trebui să existe un minim naţional pe care opoziţia ar putea să o susţină” – a spus el. 

Gulyás a adăugat: eurodeputaţii de stânga – printre care Klára Dobrev, Katalin Cseh, Anna Donáth şi István Ujhelyi – “câştigă un salariu lunar net de 5-6 milioane de forinţi (13 250-15 900 euro) de la Bruxelles, în schimb ei lucrează pentru a împiedica profesorii din Ungaria să câştige un salariu brut de 800 000 de forinţi (212 euro)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.