Șeful ISCTR Bihor, Cristian Țepele, reținut de DNA

best auto leo vaslui


Cristian Țepele, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) din Bihor, a fost reținut de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), sub acuzația de luare de mită. Acest eveniment surprinzător a avut loc după ce mai mulți inspectori de trafic din județ au fost ridicați pentru a fi audiați în urma unor descinderi efectuate de anchetatori în mai multe județe, inclusiv Bihor.

Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) este o instituție cu rol de a asigura inspecția și controlul respectării reglementărilor naționale și internaționale în domeniul transporturilor rutiere. Subordonat Ministerului Transporturilor, ISCTR are responsabilitatea de a monitoriza și de a asigura conformitatea cu legile și normele în domeniul transportului rutier la nivel național.

Acțiunea desfășurată de DNA vizează o cauză care implică acuzații de corupție și infracțiuni asimilate acestora, săvârșite în cursul anului 2023. Aceste acuzații sunt legate de protecția acordată unor companii de transport. Procurorii DNA au comunicat că investighează modul în care anumite firme au fost avantajate în detrimentul regulilor și legilor în domeniul transporturilor rutiere.

Incidentul nu se oprește aici. În urma aceleiași operațiuni desfășurate de DNA, pe data de 4 octombrie 2023, au mai fost reținuți și alți doi înalți oficiali din cadrul ISCTR. Bogdan Durlea, șeful ISCTR responsabil pentru 7 județe, și Florin Mihai Zehan au fost, de asemenea, reținuți pentru 24 de ore. Ei sunt acuzați că au protejat diverse societăți comerciale active în domeniul transportului de mărfuri, furnizând informații confidențiale cu privire la controalele efectuate de inspectorii rutieri și neaplicând sancțiuni pentru încălcările legii constatate.

În primăvara acestui an, Bogdan Durlea ar fi primit favoruri în legătură cu numirea și menținerea în funcție a inspectorilor coordonatori județeni, conform acuzațiilor formulate de DNA. De asemenea, el este suspectat că ar fi fost implicat în vânzarea ilegală a unui camion, emițând mai multe facturi și încasând sume de bani fără justificare legală.

Aceste arestări și acuzații aduc în prim-plan o investigație amplă privind corupția și ilegalitățile din domeniul transportului rutier, subliniind importanța combaterii acestor fenomene pentru asigurarea unui mediu concurențial corect și sigur în industria transporturilor. Ancheta DNA se află în desfășurare, iar publicul așteaptă cu interes evoluția acestui caz și posibilele repercusiuni în sistemul de reglementare al transporturilor rutiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.