Separatiştii pro-ruşi din Transnistria cer ONU să ancheteze tentativa de asasinat dejucată joi

best auto leo vaslui
http://nrcu.gov.ua/

Autorităţile din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, au cerut joi seara ca ONU să ancheteze o tentativă de asasinat imputată Kievului împotriva mai multor responsabili şi despre care au spus că a fost dejucată în cursul zilei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Am dat deja ordin ministrului Afacerilor Externe să pregătească declaraţii pentru toţi membrii Consiliului de Securitate al ONU. (…) Le vom cere să examineze această situaţie şi să ne asigure securitatea”, a declarat într-o alocuţiune televizată, în limba rusă, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Ucraina a respins acuzaţiile, pe care le-a calificat drept o nouă provocare a Kremlinului

Joi, 9 martie, pretinsul procuror general din regiunea separatistă transnistreană, Anatoli Gureţki, a declarat că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, şi a altor persoane importante din stânga Nistrului, tentativă ce ar fi fost pregătită de serviciile de la Kiev.

Autorităţile ucrainene au respins aceste acuzaţii, pe care le-au calificat drept o nouă provocare a Kremlinului.

Săptămânile trecute autorităţile de la Moscova au declarat de mai multe ori că Ucraina ar intenţiona să atace regiunea transnistreană, declaraţii respinse şi de Kiev, şi de Chişinău.

Sursă:stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.