Statele Unite ale Americii vrea să exporte cereale modificate genetic în Europa și să importe cereale ecologice din Republica Moldova

best auto leo vaslui

Statele Unite ale Americii sunt interesate de importul de cereale ecologice din Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova ca urmare a întrevederii cu reprezentanții mediului de afaceri din SUA care activează în domeniul producerii și exportului de cereal.

În acest sens, Ministerul Agriculturii de la Chișinău își propune să inițieze demersuri în obținerea statutului de stat eligibil pentru exportul de cereale ecologice în SUA. Ministrul Agriculturii Vladimir Bolea a spus că ministerul de resort și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vor demara procedurile necesare ca să faciliteze exporturile în SUA, conform deschide.md.

„Autoritățile naționale își vor uni eforturile pentru dezvoltarea exporturilor de produse agricole către noi piețe cu potenţial de absorbţie. Sectorul agriculturii ecologice devine tot mai atractiv pentru fermieri, întrucât cererea de produse certificate ecologic este într-o continuă creștere”, a subliniat oficialul.

În Republica Moldova exploatațiile ecologice sunt concentrate în mare parte pe cultivarea culturilor anuale cerealiere. În prezent, suprafaţa culturilor cerealiere ecologice constituie circa 11 mii ha, reprezentând 1.62% din terenul arabil înregistrat în agricultura ecologică. Cea mai mare cantitate de cereale ecologice autohtone ajunge pe piața europeană.

Amintim că Uniunea Europeană ar putea decide o ridicare temporară a embargoului privind importul de cereale modificare genetic din SUA şi America Latină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.