Statul român parazitează economia țării: bugetul de stat reprezintă o treime din PIB

best auto leo vaslui

Statul român nu este un stat al românilor, cel puțin așa reiese din cifrele oficiale.

În anul 2022 PIB-ul României a fost de puțin peste 300 de miliarde de euro. Acest indicator raportat la numărul de cetățeni arată catastrofa macroeconomică în care țara se scaldă, fiind vorba cele mai scăzute cifre din Uniunea Europeană.

România are un PIB pe cap de locuitor de doar 15.000 de euro. La cealaltă parte se află Irlanda unde PIB-ul pe cap de locuitor este de aproape 100.000 de euro. Practic fiecare irlandez trăiește de 6 ori mai bine decar un român. Norvegia și Elveția se află pe poziții aproape similare, fără a dispune de resurse naturale cu multe mai mari decât în România.

PIB-ul pe cap de locuitor arată că trăim de 3 ori mai prost decât media europeană, adică suntem de trei ori mai săraci, ne permitem de trei ori mai puțină mâncare, îmbrăcăminte și spații de locuit.

Dar nu doar PIB-ul redus este problema, această problemă este dublată de cheltuielile bugetare extraordinar de mari.

Bugetul de stat al României a depășit în anul 2022 pragul de 100 de miliarde de euro. Banii nu s-au dus pe investiții, așa cum s-ar crede ci pe salariile bugetarilor, pensii și funcționarea a mii de instituții publice centrale și locale.

Raportul între cheltuielile de la bugetul de stat și PIB-ul țării este de trei ori mai mare în România decât în Germania, Marea Britanie sau Franța. Acest lucru indică faptul că statul român consumă cea mai mare parte din munca românilor, din resursele lor și din activitatea companiilor.

Practic cifrele arată că românii și firmele românești există nu pentru a putea asigura bunuri pentru cetățeni ci pentru a acoperi cheltuielile statului Român.

Nu poți construi o economie reală din care statul să ia permanent cel puțin o treime. Un asemenea stat este sortit falimentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.