SURSE Înalta Curte ia în calcul sesizarea CCR privind modificările la Codurile penale și legea de aprobare a Cloud-ului guvernamental

best auto leo vaslui
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătoarea Corina Corbu, ia în calcul convocarea Secțiilor Unite ale ÎCCJ pentru a analiza o posibilă sesizare a CCR privind modificările la codurile penale adoptate de Parlament, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Secțiile Unite ale ÎCCJ ar putea analiza criticile formulate de judecătorii Secției Penale privind codurile penale.

Una dintre nemulțumirile judecătorilor ÎCCJ se referă la absența unui prag rezonabil pentru infracțiunea de abuz în serviciu așa cum a cerut CCR, potrivit surselor G4media.ro.

Jurnalistul G4media.ro Dan Tăpălagă a explicat aici de ce ar fi periculos ca noile modificări să nu respecte deciziile CCR privind stabilirea unui prag rezonabil la infracțiunea de abuz în serviciu.

Alte nemulțumiri ale judecătorilor ÎCCJ privind modificările la coduri se referă la lipsa unui mecanism efectiv de control a informațiilor clasificate în camera preliminară și la procedura de contestare a probelor obținute de SRI pe MSN (mandat de siguranță națională).

Cu alte cuvinte, modificările benefice adoptate de Coaliția de guvernare ar fi prost reglementate și ar avea șanse mari să pice la CCR în viitor, cu consecințe dezastruoase asupra dosarelor penale.

În ce privește legea de aprobare a OUG 89/2020 privind Cloud-ul guvernamental, Secțiile Unite au fost deja convocate în ședință joi, 6 aprilie, de la ora 12. În privința cloudului, nemulțumirile judecătorilor ÎCCJ se referă la lipsa unor garanții privind protecția datelor persoanelor, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Context. Pe 5 aprilie, proiectele de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală au fost adoptate de Parlament și merg la promulgare.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.