SURSE: PSD acceptă ca ministerul de finanțe să rămână la PNL dacă ministru va fi Sebastian Burduja, în prezent ministrul digitalizării

best auto leo vaslui
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

PSD acceptă ca ministerul de finanțe să rămână la PNL, dacă ministru va fi Sebastian Burduja, în prezent ministrul digitalizării, au declarat pentru G4Media.ro surse din cele două partide. Potrivit acestora, exista varianta ca la rotativa din mai PSD să nu mai ceară schimb de ministere cu liberalii dacă la finanțe ar veni un liberal agreat de liderul PSD. Burduja nu a confirmat, dar nici nu a exclus varianta de fi ministru de finanțe într-un guvern condus de PSD, spunând doar că ”voi răspunde întotdeauna prezent apelului Partidului Național Liberal” și că ”să lăsăm timpul să decidă în ceea ce privește componența optimă a viitorului guvern”.

”Am început proiecte de anvergură la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și sunt gata să le duc la bun sfârșit. Până în acest moment, nu am luat parte la discuții care să vizeze viitoarele portofolii de miniștri.

Sunt doctor în economie și am în parcursul meu profesional experiența de expert al Băncii Mondiale și de secretar de stat la Ministerul Finanțelor, în perioada complicată a pandemiei. Desigur, voi răspunde întotdeauna prezent apelului Partidului Național Liberal. Actuala coaliție de guvernare trebuie să continue lucrurile bune și să treacă țara, cu maturitate și eficiență, prin cea mai gravă criză geopolitică din istoria recentă.

România are o foaie de parcurs, care se numește PNRR. Dacă vom absorbi cele 30 de miliarde de euro, vom fructifica o șansă istorică pentru țară

Haideți să lăsăm timpul să decidă în ceea ce privește componența optimă a viitorului guvern. Ceea ce este important este ca angajamentele inițiale să fie respectate, rotativa să fie făcută natural, rapid și eficient. Stabilitatea României este dincolo de orice calcul politic”, a declarat Sebastian Burduja pentru G4Media.ro

Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja a fost vicepreședinte al băncii Bancorex. Fosta Bancă de Comerț Exterior controlată de stat, Bancorex, a fost devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank.

În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații. Din CV-ul oficial al lui Burduja sr., afișat pe site-ul unei companii pe care o controlează, lipsește orice referire la activitatea sa profesională dinainte de căderea comunismului.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, în august anul trecut, că tatăl actualului ministru al Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost ofițer în cadrul fostei Securități, lucru pe care pînă acum Marinel Burduja, fost bancher, l-a negat cu desăvîrșire.

Context

Potrivit protocolul semnat în decembrie 2021 la formarea coaliției PNL-PSD-UDMR, partidul care deține funcția de prim ministru (PSD din luna mai) va ceda automat celuilalt partid ministrul de finanțe și transporturi în schimbul ministerului investițiilor și ministerului justiției, care acum sunt la liberali.

Liderul PSD a sugerat luna trecută că ministerul justiției condus de Cătălin Predoiu și ministerul investițiilor condus de Marcel Boloș ar putea rămâne la liberali după rotativa premierilor prevăzută în luna mai, urmând ca transporturile și finanțele să rămână la PSD după ce Marcel Ciolacu va ajunge premier.

Sursa: G4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.