Traficantii de tigari din Bârlad contesta executarea pedepselor

best auto leo vaslui

Dupa ce au fost gasiti nevinovati pentru acuzatia de constituire a unui grup infractional organizat si li s-a prescris acuzatia de tainuire, cei 11 rromi acuzati de trafic de tigari din Bârlad au primit o parte din pedepsele date in prima instanta. Insa, acum acestia contesta executarea celorlalte pedepse la Tribunalul Vaslui.

Potrivit sentintei date in luna ianuarie, traficantii au fost gasiti nevinovati pentru constituirea grupului infractional organizat si acuzati de tainuire. Sentinta a fost data de Curtea de Apel Iasi, care a pastrat celelalte dispozitii ale sentintei date de instanta vasluiana. Decizia este definitiva.

In prima instanta, inculpatii au fost condamnati in functie de gravitatea faptei fiecaruia, privind contrabanda cu tigari. Primul dintre inculpati, Marian Paduraru, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei si obligat sa presteze 60 de zile de munca in folosul comunitatii. Aceleasi pedepse au fost date si in cazul celorlalti inculpati, exceptie facand cei care aveau deja condamnari in alte dosare, cu suspendarea executarii pedepsei.

Marian Morosanu a primit cea mai mare pedeapsa, de 5 ani si 8 luni de inchisoare, dupa ce mai avea o pedeapsa de 8 luni cu suspendare pentru o alta fapta penala. Florin Vasilica Cojocaru a fost trimis dupa gratii pentru 3 ani si 6 luni, iar Lamaita Danaila a primit o pedeapsa de 3 ani si 6 luni, la care s-a adaugat inca un an de inchisoare, pedeapsa primita cu suspendarea executarii pedepsei intr-un alt dosar. Singura care a scapat de inchisoare este inculpata minora D.P.L., condamnata la masura educativa a asistarii zilnice pe o perioada de 3 luni.

Grupul infractional din municipiul Bârlad era format din Marian Paduraru, Marian Morosan, Georgian Subert, Anca Subert, Florin Cojocaru, Mihai Hurzum, Ionela Luminita Hurzum, Adrian Sergiu Danaila, Lamaita Danaila, Petruta Loredana Hurzum si Veronica Hurzum. Cu totii au fost adusi in fata judecatorilor pentru ca detineau, transportau si vindeau tigari de contrabanda provenite din Republica Moldova si Ucraina. Ancheta procurorilor DIICOT a scos la iveala detalii despre activitatea infractiunilor si a dus la condamnarea traficantilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.