Trump susţine că va fi arestat marți şi face apel la proteste

best auto leo vaslui

Fostul președinte american Donald Trump a declarat că se așteaptă să fie arestat marți într-un caz instrumentat de procuratura din Manhattan și a făcut apel la susținătorii săi să protesteze, potrivit unei postări de sâmbătă pe site-ul Truth Social, transmite Reuters.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului districtual a refuzat să comenteze.

Trump a declarat, fără a furniza dovezi, că „scurgeri ilegale” din partea biroului procurorului districtual din Manhattan au indicat că va fi arestat. El nu a precizat care ar fi acuzațiile.

„Scurgerile ilegale de la biroul procurorului districtual corupt și extrem de politic din Manhattan … indică faptul că, fără ca nicio infracțiune să poată fi dovedită … cel mai important candidat republican de departe și fost președinte al Statelor Unite ale Americii, va fi arestat marți, săptămâna viitoare”, a scris Trump.

„Protestați, luați-ne națiunea înapoi!”, a spus Trump.

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a început la începutul acestui an să prezinte dovezi unui mare juriu care investighează o plată de 130.000 de dolari pe care Michael Cohen, fostul avocat și intermediar al lui Trump, a făcut-o starletei porno Stormy Daniels în ultimele zile ale campaniei lui Trump din 2016.

Stormy Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, spune că a avut o aventură cu Trump cu zece ani înainte. Trump a negat că aventura a avut loc.

Trump a fost președinte republican din 2017 până în 2021 și a declarat că va încerca să revină la Casa Albă participând la alegerile prezidențiale din 2024 din SUA.

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie

Biroul lui Bragg l-a invitat la începutul acestei luni pe Trump să depună mărturie în fața marelui juriu care investighează plățile pentru tăcere, potrivit avocatei lui Trump, Susan Necheles. Experții juridici au spus că acesta este un semn că o punere sub acuzare este aproape.

Cohen a pledat vinovat în 2018 pentru încălcări ale finanțării campaniei federale legate de aranjarea plăților către Daniels și o altă femeie, printre alte infracțiuni.

El a declarat că Trump l-a îndrumat să facă plățile. Biroul procurorului federal din Manhattan nu l-a acuzat pe Trump de nicio infracțiune.

Cohen a depus mărturie în fața marelui juriu luni și din nou miercuri, potrivit avocatului său, Lanny Davis. Procedurile marelui juriu nu sunt publice.

Avocatul lui Daniels a declarat că a vorbit cu procurorii săptămâna trecută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.