Umbrărescu preia combinatul metalurgic de la Oțelul Roșu! Surse: Ar urma să fie tăiat și vândut la fier vechi

best auto leo vaslui

Familia Umbrărescu a acceptat să preia și să revitalizeze combinatul metalurgic de la Oțelu Roșu, situat în județul Caraș-Severin, conform informațiilor oferite de presa locală. Anunțul a fost făcut de către prefectul Ioan Dragomir. Potrivit surselor 60m.ro, Combinatul de la Oțelul Roșu ar urma să fie tăiat și vândut la fier vechi deoarece Umbrărescu doar rostogolește datorii. Implicarea lui Dragomir, Hurduzeu, Mocioalcă și Mălăiescu ne arată că în această speță sunt suspiciuni rezonabile de acte ce țin de sfera crimei organizate. Prețul de asemenea este unul derizoriu. Numai fierul vechi ar valora peste 30 de milioane de euro. Oțelarii sârbi de la Smederevo au oferit 28 de milioane de euro, însă combinatul a ajuns pe mâinile lui Umbrărescu la preț de chilipir să mănânce și gura lui Grindeanu ceva. De la lopată la oțelărie e distanță mare…

Planurile pentru redeschiderea combinatului sunt stabilite pentru toamna acestui an. În conformitate cu estimările, în etapa inițială vor fi create între 100 și 150 de locuri de muncă, iar acest număr se preconizează să crească la 300 – 400 până în anul următor. Prefectul Ioan Dragomir a confirmat: „Avem vești bune. De câteva luni, există eforturi pentru preluarea sau cesionarea creanțelor de la uzina de la Oțelu Roșu. Recent, domnul deputat Silviu Hurduzeu și domnul primar Mălăiescu m-au solicitat să ne deplasăm la Ministerul de Finanțe și la ANAF pentru a clarifica aspectele tehnice legate de cesionarea creanțelor. Astăzi, pot confirma că creanțele la combinatul de la Oțelu Roșu au fost cedate. Acestea au fost achiziționate de către o firmă din județul Bacău, devenind principalul creditor al combinatului. Cu o investiție inițială de aproximativ 12 milioane de euro pentru creanțe, firma s-a angajat să le achite în termen de 30 de zile, dar va face acest lucru în săptămânile următoare.”

Primarul Mălăiescu a subliniat: „Au fost mulți opozanți care au încercat să împiedice repornirea combinatului. După semnarea cedării creanțelor la Reșița, am discutat cu Alexandru și banii sunt pregătiți pentru a permite redemararea în toamna acestui an.”

Această inițiativă aduce o nouă rază de speranță în comunitatea din Oțelu Roșu și constituie o veste îmbucurătoare pentru industria metalurgică și pentru economia locală. Dorin Umbrărescu și afacerile sale rămân unul dintre cei mai importanți constructori de autostrăzi din România, cu o cifră de afaceri care depășește un miliard de euro. Activitatea siderurgică la Oțelu Roșu are o istorie de peste 200 de ani, fiind documentată pentru prima dată în 1796.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.