Un protest cu întârziere are loc la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui, și ca urmare, activitatea instituției este suspendată pentru o perioadă nedeterminată.

best auto leo vaslui

Protestul angajaților Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a fost amânat. În timp ce în majoritatea județelor din țară protestul a început ieri, la Vaslui, acesta a fost declanșat abia astăzi. Motivul pentru întârziere a fost că liderul sindical a uitat să anunțe Inspectoratul Județean de Jandarmi cu privire la organizarea protestului.

Astfel, începând de astăzi, 3 noiembrie, activitatea CJAS Vaslui a fost blocată în intervalul orar 09:00 – 16:00 și această întrerupere se va prelungi pe o perioadă nedeterminată. Cu toate acestea, angajații vor continua să proceseze solicitările cazurilor urgente, cum ar fi cele care implică femei însărcinate sau persoane care au nevoie de documente pentru dispozitive medicale.

Motivația protestului se referă la politica de subestimare a Guvernului și a Parlamentului față de angajații din Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Casele de Asigurări de Sănătate. Aceștia solicită același lucru ca în cadrul protestului anterior din luna iulie a acestui an: majorarea salariilor. Sindicaliștii susțin că, în ciuda dialogului și a așteptării de luni de zile, nu s-au găsit soluții pentru mărirea salariilor angajaților mai puțin numeroși din această instituție, care au responsabilități sociale majore. În schimb, s-au găsit soluții rapide pentru creșteri salariale pentru alte categorii de angajați din sistemul de sănătate publică, care nu erau vizați de proiectul de lege trimis în Parlament de către Blocul Național Sindical (BNS), Federația Sindicatelor din Sănătate (FSCAS) și conducerea CNAS.

Protestatarii au fost motivați să recurgă la această acțiune disperată după ce, în ciuda promisiunilor, proiectul de lege privind majorarea salariilor a fost retras de pe agenda Camerei Deputaților în ultima săptămână a sesiunii parlamentare anterioare. Ei afirmă că nu li s-a acordat prioritate și că amendamentele au fost făcute pentru alte categorii de angajați din sănătate, în defavoarea lor.

Protestul a avut un impact semnificativ, determinând peste 100 de angajați să plece către alte instituții publice, ceea ce a afectat grav funcționarea CNAS, CASMB, OPSNAJ și CJAS-uri în ceea ce privește relația cu furnizorii de servicii de sănătate și serviciile publice de sănătate. Angajații își cer scuze în fața publicului pentru această situație dificilă și pentru eventualele neplăceri care vor apărea. Ei susțin că au depus eforturi considerabile pentru a rezolva problema și cer o soluție legală pentru mărirea salariilor angajaților din CNAS, CASMB, CAS-uri județene și OPSNAJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.