Un studiu de la Harvard spune că sucurile naturale, din fructe, cresc riscul de infarct și accident vascular cerebral
Un nou studiu de la Harvard spune că băuturile dulci pot crește riscul unui atac de cord sau al unui accident vascular cerebral, potrivit EVZ.
Oamenii de știință au descoperit că un consum mare al acestor băuturi, care conțin o cantitate mare de zahăr numită fructoză și care apare în fructe, legume și miere, duce la creșterea nivelului de zahăr din sânge.
Conform oamenilor de știință, nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot deteriora vasele de sânge care merg spre inimă, crescând riscul unor afecțiuni cardiace.
Studiul a inclus 40.000 de oameni
Cercetătorii au urmărit dietele a peste 40.000 de oameni pentru a vedea cum le afectează zahărul sănătatea, iar în final s-a sugerat că „efectele metabolice” ale fructozei „variază în funcție de sursele de hrană”.
Astfel, un consum moderat de suc de fructe, care conține și fructoză, poate crește riscul de diabet de tip 2, dar nu afectează sănătatea inimii. Cu toate acestea, consumul de fructe este mult mai sănătos și nu duce la creșterea riscului de probleme cardiace sau diabet.
„Fructoza din băuturile dulci este absorbită mai repede decât fructoza din fructe, care prezintă un conținut mai mare de fibre”, au explicat oamenii de știință.
În ultimii doi ani, extrem de mulți oameni au murit subit, ca urmare a unor probleme cardiace, inclusiv în România. Chiar dacă mulți dintre ei sunt vaccinați, autoritățile refuză să facă o corelație între aceste cazuri și vaccin.
Totuși, din când în când, în presa mainstream apar articole care pun „moartea subită” pe seama unor fenomene precum „suplimentele naturiste” sau „încălzirii globale”.