UPDATE – MAE – Opt cetăţeni români au fost îmbarcaţi cu succes în vederea repatrierii din Turcia

best auto leo vaslui

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, luni seară, că opt cetăţeni români – cinci studenţi şi trei cadre didactice – au fost îmbarcaţi cu succes în vederea repatrierii din Turcia şi vor fi aduşi în ţară cu o aeronavă MapN. În avion s-au îmbarcat şi doi cetăţeni polonezi.

UPDATE: MApN a transmis că prima dintre cele trei aeronave ajunse la Adana, în Turcia, un C27-J Spartan, a decolat, în jurul orei 23.00 (ora României) către Otopeni, având la bord 8 pasageri români şi 2 polonezi.

Ora estimată de aterizare este 01.30.

”Celelalte două aeronave (C-130 Hercules şi al doilea C27-J Spartan) sunt încă pe aeroportul din Adana şi, în funcţie situaţia  concretă, vor fi în măsură să aducă în ţară şi alţi cetăţeni care solicită evacuarea din zona afectată de seismul devastator care a lovit Turcia”, a transmis MApN.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”În cursul acestei seri, opt cetăţeni români au fost îmbarcaţi cu succes în vederea repatrierii de pe Aeroportul din Adana, Republica Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, doi cetăţeni polonezi au fost îmbarcati la bordul aceleiaşi aeronave”, a transmis, luni seară, MAE.

Sursa citată a precizat că reprezentanţii Ambasadei României la Ankara şi echipa consulară mobilă se află în contact permanent cu autorităţile române şi turce competente pentru coordonare şi stabilirea tuturor detaliilor necesare demersurilor de repatriere în siguranţă a cetăţenilor români. 

”Cei opt cetăţeni români – cinci studenţi şi trei cadre didactice – se aflau în Adana şi au solicitat să fie repatriati. Ambasadei României la Ankara a întreprins toate demersurile necesare pentru preluarea la bordul aeronavei şi transportul în siguranţă în România”, au mai precizat oficialii MAE.

Odată ajunşi în România, IGSU va asigura preluarea pasagerilor şi transportul acestora către localităţile de domiciliu.

MAE menţionează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informaţii şi asistenţă consulară.

”Personalul Ambasadei României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce şi este în legătură cu cetăţenii români care au solicitat asistenţă, fiind întreprinse demersurile necesare în vederea identificării unor modalităţi de repatriere a acestora sau de acordare de alt tip de sprijin consular, după caz”, a mai transmis MAE.

MAE reia recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor turce.

 MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.