Ursula von der Leyen frânează ambiţiile Ucrainei de aderare rapidă la UE: „E un proces care depinde de performanţe”

best auto leo vaslui

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-au întâmpinat joi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la sosirea sa la Bruxelles.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat, joi, „progresele” înregistrate de Ucraina după primirea statului de candidat pentru integrarea în Uniunea Europeană, subliniind însă că aderarea este un proces „care depinde de performanţe”.

Ursula von der Leyen s-a declarat „impresionată de progresele” Ucrainei pe parcursul integrării europene, conform unei declaraţii făcute cu ocazia summitului special al Consiliului European.

„Nu există niciun program rigid de integrare, dar este un proces dependent de performanţe”, a afirmat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă organizată alături de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi de Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Comisia Europeană colaborează strâns cu Guvernul de la Kiev pentru aplicarea reformelor, iar un raport oficial de evaluare a activităţilor va fi prezentat în toamnă.

Ucraina are obiectivul iniţierii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană, a afirmat săptămâna trecută preşedintele Volodimir Zelenski, cu ocazia reuniunii UE-Ucraina, desfăşurată la Kiev.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, le-a cerut liderilor statelor membre ale Uniunii Europene să răspundă cererilor de înarmare formulate de Kiev.

„Următoarele săptămâni şi următoarele luni vor fi probabil decisive. Este momentul să desfăşurăm un sprijin maximal”, a spus Charles Michel în cadrul summitului UE de la Bruxelles, solicitând pentru Ucraina „muniţii, artilerie, rachete, vehicule, sisteme de apărare”.

În plus, înaltul responsabil european a afirmat că până la finalul acestui an va fi realizată o actualizare a procesului de integrare a Ucrainei în structurile europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.