Valeriu Munteanu aduce lumina în Basarabia prin două cărți pline de semnificație

best auto leo vaslui

Lansarea celor două cărți semnate de către deputatul basarabean Valeriu Munteanu a fost un eveniment cu adevărat special și plin de semnificație. Sub deviza #DemantelareaRedutelorMoldovenismuluiStatalist, Munteanu a adus în atenția publicului două opere ce reflectă angajamentul său pentru valorile și identitatea românească dincolo de Prut.

Cartea “Cum am adus Crăciunul în Basarabia” reprezintă o incursiune captivantă în bătălia deputatului (PL din R. Moldova) pentru modificarea Hotărârii Parlamentului nr. 433 din 26.12.1990. Proiectul său a fost inclus pe ordinea de zi la 20 decembrie 2012 în Parlamentul Republicii Moldova și a fost adoptat un an mai târziu. Această lucrare, dedicată mamei sale, ilustrează nu doar lupta sa politică, ci și devotamentul față de tradițiile și valorile basarabene.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi text care spune „Lansare de carte VALERIU MUNTEANU od IESAARA Lansare carte VALERIU MUNTEANU BASARASA F”

“Bătălia juridică pentru Limba Română în Basarabia”, cea de-a doua carte lansată de Valeriu Munteanu, este o adevărată pagină de istorie, dedicată tatălui său. Lucrarea abordează în mod detaliat articolul 13 din Constituția Republicii Moldova, care consacră limba română drept limbă de stat. Prin această carte, deputatul aduce în prim-plan importanța limbii române în Basarabia și lupta sa pentru păstrarea și consolidarea identității lingvistice.

Evenimentul a fost onorat de prezența unor personalități marcante, iar printre acestea s-a numărat și colegul deputatului, Sorin Chelmu. Atmosfera a fost una încărcată de emoție și mândrie națională, reflectând unitatea și determinarea comunității basarabene dincolo de Prut.

Prin această lansare de carte, Valeriu Munteanu a reușit să aducă în prim-plan nu doar realizările sale personale, ci și să sublinieze importanța păstrării și promovării valorilor românești în Basarabia. Împreună, cu toții sărbătorim această realizare notabilă și ne mândrim că Basarabia strălucește în lumina contribuțiilor unor lideri precum Valeriu Munteanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.