Vasluienii au umplut bisericile din județ pentru a primi Lumina Învierii

best auto leo vaslui

În numele credinței ortodoxe, bisericile din județul Vaslui au fost pline de credincioși în noaptea de Înviere, așteptând să primească Lumina Sfântă și să ia parte la slujba de Înviere. Biserica “Sfântul Nicolae” a găzduit sute de credincioși care au așteptat în curtea lăcașului și pe trotuarele din jurul său pentru a lua parte la această sărbătoare religioasă.

La miezul nopții, părintele Andrei Zăgan a ieșit din biserică cu lumânarea aprinsă și a îndemnat credincioșii să ia Lumină. În plus, el a citit Scrisoarea pastorală a Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, în care s-a subliniat importanța prezenței oamenilor la slujba de Înviere, de la început până la sfârșit.

În această scrisoare, Preasfințitul Părinte Ignatie a atras atenția asupra unui obicei care a devenit “normalitate” în ultima perioadă, și anume retragerea oamenilor către case imediat ce au primit Lumina Sfântă. Episcopul Hușilor a îndemnat credincioșii să rămână până la sfârșitul slujbei de Înviere, pentru că acest moment reprezintă întâlnirea cu Hristos, care este unicul și adevăratul nostru Paști.

Preasfințitul Părinte Ignatie a explicat că slujba de Înviere nu constă doar în primirea luminii, ci mai ales în întâlnirea cu Hristos, care are loc în Sfânta Liturghie. Întâlnirea cu Hristos în această liturghie înseamnă împărtășirea cu El, precedată de auzirea cuvântului Său și de duhul de rugăciune, instaurat în Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

În această noapte sfântă, Preasfințitul Părinte Ignatie a îndemnat toți credincioșii să rămână până la sfârșitul slujbei de Înviere, pentru a primi binecuvântarea lui Hristos, Cel Înviat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.