Vasluienii se revoltă împotriva Aquavas! Renașterea Vasluiului a organizat un protest împotriva facturării abuzive.

best auto leo vaslui

Pe data de 1 aprilie, Asociația Renașterea Vasluiului  a organizat un protest împotriva companiei de apă și canalizare, Aquavas S.A. Aproximativ 300 de persoane s-au adunat în fața Consiliului Județean Vaslui pentru a cere îmbunătățiri în ceea ce privește serviciile de apă și canalizare din județ.

Compania de apă și canalizare Aquavas din Vaslui se confruntă cu o situație tensionată după ce mai mulți locuitori din zonă au protestat împotriva facturilor mari la apă. Asociația Renașterea Vasluiului a organizat un protest în fața Consiliului Judetean Vaslui pentru a atrage atenția asupra acestei probleme, iar singurul partid prezent a fost Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) din Vaslui.

 

 


Protestatarii au ridicat mai multe probleme, printre care prețul ridicat al apei și calitatea slabă a serviciilor oferite de Aquavas. Pe scenă au urcat și cetățeni nemulțumiți de facturile mari la apă pe care le primesc. Aceștia au cerut o reducere a tarifelor la serviciile de apă și o îmbunătățire a calității serviciilor de canalizare. Mulți locuitori din Vaslui se confruntă cu facturi lunare la apă și canalizare care depășesc cu mult veniturile lor lunare, fiind indignați si de facturarea nejustificată a apei de ploaie.

Protestatarii susțin că Aquavas își stabilește tarifele în mod arbitrar și că nu oferă servicii de calitate. Mai mult decât atât, ei sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile locale nu iau măsuri pentru a rezolva această problemă.

Un alt subiect important adus în discuție în cadrul protestului Asociație Renașterea Vasluiului a fost angajarea de sinecuri, membrilor de familie și a apropiaților în cadrul companiei Aquavas S.A. Vaslui.“Trebuie să dispară toate sinecurile din județ…Nu mai vrem amante, rude angajate pe pile,  în cadrul unor institutii destinate sa funcționeze în folosul cetățenilor…Stop Abuzurilor! Jos hoția și mafia! ” au declarat reprezentanți asociației.

Protestatarii au cerut o mai mare transparență și o mai bună gestionare a resurselor umane, astfel încât să se evite practicile de favoritism și nepotism în procesul de recrutare și promovare.

De asemenea, protestatarii au cerut oprirea abuzurilor și a hoției din interiorul Aquavas SA Vaslui, precum și din interiorul conducerii politice a județului.

 

Președintele Asociației Renașterea Vasluiului, Ion Filimon, a declarat în cadrul protestului că aceste probleme există de ani de zile și că Aquavas nu a făcut nimic pentru a le remedia. El a subliniat că serviciile de apă și canalizare sunt esențiale pentru viața de zi cu zi a oamenilor și că este inacceptabil ca acestea să fie de o calitate atât de proastă și la cel mai mare preț din țară, pentru cel mai sărac județ din România. Ion Filimon, a îndemnat oamenii să nu “mai trăiască cu frică și să nu mai fie nepasători și indiferenți, deoarece indiferența îi face complici.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.