Victoria Nuland: Instalaţiile militare ruseşti din Crimeea sunt ţinte legitime pentru trupele ucrainene

best auto leo vaslui

Statele Unite consideră Crimeea ca fiind un teritoriu al Ucrainei, transformat de Rusia într-o imensă bază militară, şi nu vor contrazice decizia părţii ucrainene de a ataca instalaţiile militare ruseşti din peninsulă.

Subsecretara de stat americană pentru afaceri politice Victoria Nuland a declarat acest lucru în cadrul unei discuţii online organizate joi de Carnegie Endowment, relatează Ukrinform.

„Nu voi specula în privinţa locului unde ucrainenii aleg să lupte sau a modului în care aleg să se ocupe de Crimeea pe termen scurt, mediu sau lung. Noi recunoaştem Crimeea ca fiind Ucraina”, a declarat subsecretara de stat americană.

Ea a precizat că, atunci când autorităţile ruse de ocupaţie au capturat Crimeea, au recurs imediat la abuzuri masive ale drepturilor omului, la persecutarea tătarilor crimeeni şi a altor persoane care nu erau de acord cu ocupaţia. În plus, Rusia a transformat peninsula într-o instalaţie militară masivă, care a fost folosită pentru o ofensivă pe scară largă asupra restului Ucrainei.

Prin urmare, potrivit lui Nuland, bazele militare ruseşti din Crimeea ar trebui să fie considerate ţinte legitime pentru Forţele Armate ale Ucrainei.

„Acelea [instalaţiile militare ruseşti din Crimeea] sunt ţinte legitime, Ucraina le loveşte, iar noi susţinem acest lucru”, a declarat oficiala.

În acelaşi timp, Nuland a precizat că Ucraina nu va fi în siguranţă decât dacă peninsula Crimeea va fi cel puţin demilitarizată.

În plus, subsecretara de stat americană a precizat că Washingtonul ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei nu doar armele necesare pe câmpul de luptă pentru victoria de acum, ci şi pentru continuarea descurajării Federaţiei Ruse după încheierea războiului.

Rusia a acuzat vineri Statele Unite că incită Ucraina să escaladeze războiul prin aprobarea atacurilor asupra Crimeei, avertizând că Washingtonul este acum implicat direct în conflict deoarece „oameni nebuni” au visat să învingă Rusia.

„Acum, americani belicoşi au mers şi mai departe: ei incită regimul de la Kiev să escaladeze şi mai mult războiul”, a declarat reporterilor Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, întrebată despre comentariile lui Nuland.

„Ei furnizează arme în cantităţi uriaşe, furnizează informaţii şi participă direct la planificarea operaţiunilor de luptă”, a spus Zaharova, adăugând că unii oficiali americani visează ca nişte „nebuni” să învingă Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.