VIDEO: Primarul din Istanbul a fost atacat cu pietre

best auto leo vaslui

Autobuzul de campanie al primarului Istanbulului Ekrem Imamoglu, figură de frunte a opoziţiei preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de la alegerea sa în 2019, a fost atacat cu pietre în estul Turciei, un bastion al partidului prezidenţial AKP, notează AFP.

Imagini difuzate de biroul primarului capitalei economice a Turciei arată geamurile autobuzului sparte de pietre, în cursul unei opriri în plin turneu electoral la Erzurum (est), informează Agerpres.

Ekrem Imamoglu ţinea un discurs de pe acoperişul autobuzului când au început să fie aruncate pietre în ferestre, forţându-l să se refugieze înăuntru.

Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a-i împrăştia pe atacatori, potrivit imaginilor postate pe reţelele de socializare.

Stea în ascensiune a scenei politice turce, Ekrem Imamoglu a fost împiedicat să candideze la prezidenţiale de o condamnare judiciară la care a făcut recurs.

Luptă împotriva lui Erdogan

Alianţa opoziţiei turce promite, în cazul victoriei la alegerile prezidenţiale şi legislative din 14 mai, să pună capăt celor două decenii de moştenire a preşedintelui Erdogan.

Acesta din urmă se confruntă pe 14 mai cu cele mai incerte alegeri de când a venit la putere, confruntat pentru prima dată în douăzeci de ani cu o opoziţie unită într-o ţară în criză.

În faţa lui, trei pretendenţi, dar un singur adversar real: Kemal Kiliçdaroglu, 74 de ani, candidat al unei alianţe de şase partide de opoziţie care merge de la dreapta naţionalistă la stânga democrată şi care este dominată de CHP (social-democrat) fondat de părintele Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk.

Kemal Kiliçdaroglu a făcut cunoscut că, în cazul victoriei, Ekrem Imamoglu va fi unul dintre vicepreşedinţii săi, mai scrie AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.