VIDEO Propaganda Moscovei îi îndeamnă pe ruși să-și facă „bagajul nuclear”. Mesajele nu-i conving că sunt în pericol: „Nu mă stresez”

best auto leo vaslui

În timp ce Kremlinul își intensifică amenințările și anunță că mută bombe nucleare în Belarus, panourile digitale din Moscova îi instruiesc pe cetățeni să se pregătească pentru eventualitatea unui atac nuclear. Mesajele nu-i conving pe oameni că sunt în pericol.

La Moscova, mesaje care rulează pe panourile electronice îi îndeamnă pe locuitorii orașului să-și pregătească bagajul de supraviețuire pentru o urgență nucleară.

– Nu cred că se va întâmpla nimic, dacă te referi la o amenințare nucleară. Și dacă nu se va întâmpla nimic, de ce ar trebui să ne pregătim pentru asta?

De când Rusia a lansat invazia din Ucraina în urmă cu puțin peste un an, iar țările occidentale au sărit să ajute Kievul, Vladimir Putin avertizează periodic că este gata să folosească bomba supremă. Susține că ar fi un răspuns la amenințările lansate de Occident.

– Nu, aceste avertismente nu mă sperie și nu-mi schimbă atitudinea față de lume, oameni și președintele nostru. Cred că trăim în cea mai sigură țară din lume. Potențialul nostru este foarte mare și sunt mai mult decât încrezătoare în armata noastră și în armamentul pe care îl are țara noastră. Nicio țară din lume nu are atâtea arme ca noi și atât de bine făcute, după părerea mea.

Panourile enumeră elementele esențiale pentru bagajul în caz de atac nuclear sau chimic: un radio, baterii, medicamente, mâncare și apă pentru trei zile.

Ministerul pentru Situații de Urgență spune că publică anunțul de mulți ani, dar că oamenii abia acum au început să-l observe.

– Trebuie să fim pregătiți pentru orice. Mentalitatea noastră este de așa natură încât oamenii nu fac nimic până nu se dezlănțuie iadul.

– Am verificat distanța până la cel mai apropiat buncăr și este atât de departe încât nu voi putea ajunge la el. Dar nu mă stresez.

Între timp, după o serie de incidente pe pământ rusesc – inclusiv presupuse atacuri cu dronă ale ucrainenilor -, ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare antirachetă ale Moscovei vor fi modernizate. Iar în februarie, Kremlinul a ordonat inspecții și reparații la adăposturile și buncărele din toată Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.