Virgil Popescu, după întâlnirea cu șefii C.E. Oltenia: ”Voi face vizite inopinate, nu că vine ministrul și să fie pregătiți/ Sunt riscuri, există, ele trebuie minimizate”

best auto leo vaslui
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat vineri, în urma întâlnirii cu șefii Complexului Energetic Oltenia, că va merge în vizite inopinate și în alte locuri pentru a ”vedea cu ochii lui” cum funcționează lucrurile în teren.

Popescu a mai spus că va preda un raport preliminar săptămâna viitoare, în ședința de Guvern și că există riscuri care ”trebuie minimizate”:

  • ”Am văzut că au luat o decizie de a verifica întregul parc auto, al prestatorului de serviciu (…) Nu trebuie să așteptăm să se întâmple o tragedie, aș fi vrut să-mi continui vizita și la celelalte cariere, dar am înțeles că acolo este ancheta penală, am preferat să las oamenii să-și facă treaba (la Jilț), am avut o discuție cu corpul de control trimis. Trebuie să dăm un raport preliminar în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. I-am rugat să facă o analiză a riscurilor, să știm unde trebuie să intervenim, să îmbunătățim, să nu mai fim reactivi și proactivi (…) Sunt riscuri, există, ele trebuie minimizate (…) Voi face vizite inopinate, nu că vine ministrul și să fie pregătiți. Așa voi fi îmbrăcat în următoarea perioadă (în haine de teren, n.red.). Controlul nu se va încheia acum sau săptămâna viitoare”, a mai spus ministrul.

Context

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari.

Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 13:30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol.

Autopsiile efectuate au relevat faptul că cei trei muncitori au murit din cauza asfixiei. Poliţiştii au stabilit că în interiorul autoutilitarei, pe lângă muncitorii transportaţi, în momentul producerii evenimentului se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.