Virgil Popescu susține că ei de la început au dorit piață reglementată… Să râzi sau să plângi?Coaliția toxică formată din actuala majoritate parlamentară PSD, PNL și UDMR, se pregătește să renunțe la piața subvenționată.

Conform surselor pe care le deținem nu există bani la bugetul de stat pentru a fi susținută în continuare acestă variantă. Guvernul a fost nevoit să taie aproape toate cheltuielile ce se făceau pe investiții, dar chiar și în aceste condiții tot nu s-au găsit toți banii.

Până astăzi miliarde de lei s-au dat și se vor da de la bugetul de stat pentru garantarea profiturilor din piața de energie.

Așa se face că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt nevoiți să o întoarcă acum și să capete altă retorică.

Avem impresia că acest guvern este unul de amatori și care conduce prin încercări. Azi iau o măsură, apoi tot ei spun că măsura nu este bună și o anulează sau o corectează. O țară nu se poate conduce însă prin teoria haosului. Actualele partide lansează problema și apoi tot ei vin cu soluția .

George Simion a spus clar de la început: România nu are bani în buget pentru a subvenționa companiile din energie, adică pentru a le garanta profiturile. Așa că soluția oferită de către AUR era una simplă: dacă noi producem local 85% din energia electrică, de ce să nu revenim la piața reglementată, adică să legăm prețurile de cost, dar permițând profituri de bun simț?

Astăzi Virgil Popescu dar și președinții de la PSD și PNL susțin că ei tot timpul au vrut piață reglementată, păi atunci domnilor, cine nu v-a lăsat, că doar aveți o majoritate politică confortabilă?

Practic PSD și PNL trebuie să admită, spre rușinea lor, că AUR și George Simion au avut dreptate: unica soluție este piața reglementată de energie.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.