Zelenski dă în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia pentru interdicția impusă importurilor de cereale ucrainene

best auto leo vaslui

Un oficial de la Kiev susține că Ucraina intenționează să declanșeze o acțiune în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului împotriva celor trei țări UE, pe care le acuză de impunerea unor restricții „ridicole”.

Kievul va acționa în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia din cauza deciziei celor trei țări de a menține interdicția privind importurile de produse agricole ucrainene, a declarat reprezentantul pentru comerț al Ucrainei, Taras Kachka.

Interdicțiile impuse de cele trei țări central-europene au drept scop protejarea fermierilor locali de un aflux al exporturilor ucrainene, pe fondul blocadei impuse de Rusia în Marea Neagră.

Partidul de guvernare din Polonia este în mod special dornic să stopeze acest flux, în condițiile în care alegerile generale din 15 octombrie sunt foarte aproape, iar alegătorii săi din zona rurală a țării sunt în mod special nemulțumiți de importurile agricole din Ucraina.

Decizia celor trei țări vine după ce Comisia Europeană a hotărât, în urmă cu câteva zile, să ridice restricţiile impuse importurilor de cereale ucrainene, valabile în cinci ţări, între care și România, dar a cerut Kievului să elaboreze un plan de măsuri eficiente pentru controlul transporturilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.