Zelenski, după ce a primit tancuri: „Acum avem nevoie și de avioane de luptă moderne”


Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, susține că teroare rusă ar putea fi oprită dacă armata ar fi înzestrată cu rachetele potrivite. Atunci, teroriştii nu s-ar mai simţi feriţi de pedeapsă. Ucraina are nevoie, în mod deosebit, de rachete cu rază lungă de acţiune. 

Fostul ambasador al Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, salută livrarea planificată a tancurilor de luptă germane Leopard în țara sa – și face imediat cereri suplimentare pentru avioane de luptă moderne

La rândul său, purtătorul de cuvânt al aviaţiei ucrainene a declarat unui ziar spaniol că ţara sa doreşte două escadrile de avioane de luptă occidentale, preferabil F-16. El a precizat, ulterior, că discuţiile pe această temă sunt abia la început. Dar armele occidentale ar trebui să ajungă cât mai repede pe front deoarece, potrivit altui demnitar de la Kiev, Rusia doreşte să marcheze prin noi ofensive împlinirea unui an de la invazie, la 24 ianuarie. Iar un sociolog de la Moscova consideră că Putin doreşte un război cu NATO care să-i aducă supunerea Ucrainei, a Republicii Moldova şi, în final, a întregii Europe de Est. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.