Zelenski i-a supărat pe polonezi – Premierul Poloniei a anunțat că nu mai trimite „niciun fel de arme” în Ucraina

best auto leo vaslui

Polonia a anunțat că nu mai trimite „niciun fel de arme” în Ucraina după scandalul cu cerealele.

Iată ce a declarat premierul polonez: „Nu mai transferăm niciun fel de arme în Ucraina. Ne concentrăm în principal pe modernizarea şi înarmarea rapidă a armatei poloneze, astfel încât aceasta să devină una dintre cele mai puternice armate terestre din Europa, şi asta într-un timp foarte scurt”

El a mai precizat că hub-ul militar situat în oraşul Rzeszow, în sud-estul ţării, prin care trec echipamente occidentale cu destinaţia Ucraina, funcţionează normal.

Morawiecki nu a precizat când Polonia, unul dintre cei mai mari furnizori de arme ai Ucrainei, a încetat să le furnizeze şi nici dacă acest lucru are vreo legătură cu conflictul privind cerealele ucrainene, guvernul său interzicând importul lor pentru a proteja interesele fermierilor polonezi.

Anunţul său a fost făcut la câteva ore după convocarea „de urgenţă” la Varşovia a ambasadorului ucrainean pentru a protesta faţă de comentariile preşedintelui Volodimir Zelenski la ONU.

Preşedintele ucrainean a spus că „unele ţări se pretind solidare cu Ucraina, dar sprijină indirect Rusia”.

Ministrul adjunct de externe din Polonia, care l-a primit pe diplomatul ucrainean, a denunţat această „teză falsă” şi „mai ales nejustificată în ceea ce priveşte Polonia care sprijină Ucraina încă din primele zile ale războiului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.