Zelenski: Războiul ar putea dura zeci de ani

best auto leo vaslui

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat că războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei ar putea dura ani sau chiar decenii. Prin urmare, potrivit liderului de la Kiev, aliații ar trebui să-i sprijine acum pe ucraineni, pentru a nu crește riscul unui al treilea război mondial.

Zelenski a făcut declaraţii în acest sens într-un interviu acordat televiziunii finlandeze Yle, care subliniază că, în pofida speranțelor de succes, președintele ucrainean a avertizat că „războiul ar putea dura ani sau chiar decenii”.

Zelenski spune că e mai ieftin ca războiul să fie susținut acum

„Este mai ieftin pentru alte țări să sprijine Ucraina acum, decât să crească riscul unui al treilea război mondial” – a afirmat Volodimir Zelenski, adăugând că războiul din Ucraina ar trebui să se încheie altfel decât cel din Finlanda.

După cum notează Yle, Zelenski s-a referit, probabil, la războiul sovieto-finlandez din 1939-1940, după care finlandezii au fost forțați să cedeze aproximativ 10% din teritoriul lor către URSS. „Simt că o astfel de posibilitate nu ar trebui permisă” – a accentuat președintele Ucrainei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.