Zelenski susține că nu este îngrijorat de rezultatul alegerilor din SUA din 2024: „Ucraina va câștiga până atunci”

best auto leo vaslui

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu este îngrijorat de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din 2024 și de ceea ce ar putea însemna acesta în ceea ce privește sprijinul Washingtonului pentru Kiev, deoarece crede că Ucraina va câștiga până atunci.

Zelenski a adăugat că Ucraina continuă să se bucure de sprijin bipartizan în Congresul american.

SUA a oferit un sprijin financiar semnificativ Ucrainei de când Rusia a lansat invazia. SUA au anunțat un pachet de ajutor de 1,2 miliarde de dolari pentru Ucraina pentru a sprijini lansarea mult așteptată a contraofensivei sale împotriva forțelor rusești.

Odată cu anunțarea noului pachet, SUA au alocat 36,9 miliarde de dolari sub formă de ajutor militar Ucrainei de la începutul războiului, în februarie 2022.

Comentariile lui Zelenski au fost făcute după ce fostul președinte Donald Trump nu a vrut să spună cine crede că ar trebui să învingă în război, declarând în schimb alegătorilor din New Hampshire pentru alegerile primare republicane că vrea ca „toată lumea să nu mai moară” și că nu „gândește în termeni de victorie și înfrângere”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.