ZlUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA! -174 DE ANI DE LA BĂTĂLIA DIN DEALUL SPIRII

best auto leo vaslui


📌 Astăzi este „Ziua Pompierilor din România”, instituită prin Hotărârea de Guvern 492/1997, în amintirea luptei eroice a pompierilor din 13 septembrie 1848. Se împlinesc, deci, 174 de ani de când pompierii români au făcut sacrificiul suprem pentru idealurile Revoluţiei Române de la 1848, prin bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

📌 Pompierii români sunt adevărați eroi, iar prin devotamentul și profesionalismul cu care își îndeplinesc misiunile, sunt, cu adevărat, continuatorii tradițiilor de glorie ale pompierilor militari care au luptat pentru libertatea națiunii române.

📌 Sunt zi de zi prezenți la datorie, pregătiți pentru a lupta cu incendiile, inundaţiile sau cu alte calamităţi, periclitându-şi de multe ori viaţa.

📌 Dorim să aducem, în această zi importantă, un un omagiu tuturor pompierilor din România care, prin munca de zi cu zi, pasiune și abnegație, merită prețuirea, respectul și recunosțința noastră, a tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.