Aderarea la Schengen nu mai e pe agenda JAI – Rareș Bogdan susține că nu este un eșec, ci o retragere strategică cerută de noi

best auto leo vaslui

Rareş Bogdan (PNL) este de părere că România are ”o fereastră de oportunitate” pentru aderarea la Spaţiul Schengen, dar consideră că cuplarea de Bulgaria îngreunează situaţia ţării noastre. Bogdan a precizat că urmează o vizită din partea Austriei, în România, iar în urma acestei vizite va fi transmis un mesaj clar privind aderarea la Schengen.

Iată ce a spus acesta: „Nu se va întâmpla la JAI-ul de marți nu pentru că ne temem de un refuz. Este o mișcare strategică a României, având în vedere că trebuie să intrăm o dată cu Bulgaria, iar bulgarii nu ar fi avut acum votul complet în ParlamentAm spus ce am avut de spus şi pe mine nu m-au sancţionat românii. La responsabili nu apare numele lui Rareş Bogdan, nici al lui Motreanu, Buşoi, Tudose. Aţi văzut cine apare. E un subiect care trebuie rezolvat. Din cauza coaliţiei de guvernare din Suedia e mai greu să pună subiectul pe agenda JAI”

Întrebat de ce nu e România în Schengen, europarlamentarul liberal a vorbit despre cuplarea României de Bulgaria.

„Instituţiile statului şi-au făcut pe deplin datoria. Au  atras atenţia cu o posibilă problemă legată de Austria. Faptul că noi suntem cuplaţi de Bulgaria, consider că a rămas o problemă. Cred că rămânând cuplaţi de bulgari, care în momentul ăsta sunt într-un conflict major, escaladat cu Olanda, votul din partea Olandei în cuplajul ăsta e aproape imposibil de obţinut. Votul pentru România îl obţinem în orice moment”, a declarat Bogdan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.