Adolescenta criminală, zâmbitoare în sala de judecată și cu speranța că va primi arest la domiciliu!

best auto leo vaslui

JUDECATĂ… Loredana Atănăsoaie, tânără care și-a ucis cea mai bună prietenă la malul mării, a revenit în sala de judecată pentru verificarea legalității și temeiniciei măsurii arestului său preventiv. Potrivit avocatului Florin Răican, reprezentantul familiei victimei, fata s-a prezentat extrem de veselă și zâmbitoare. Și-a păstrat buna dispoziție până când în sala de judecată a intrat judecătorul de drepturi și libertăți, iar procurorul de caz a solicitat menținerea arestului preventiv față de ea. Atunci, “consternarea a înlocuit veselia de pe fața sa. Ai fi putut crede că nu înțelege nimic din ceea ce se întâmpla atunci. Probabil, chiar a crezut că va primi arest la domiciliu și se va întoarce acasă, nicidecum în penitenciar”, a povestit avocatul Florin Răican pentru presa din Constanța. Instanța a constatat legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive față de Loredana Atănăsoaie, o nouă decizie cu privire la aceasta urmând să fie luată luna următoare.

Apărătorul familiei Alinei Ciobanu a rămas uimit de atitudinea Loredanei, prezentă recent la Tribunalul Constanța. “Loredana a fost adusă în sala de judecată de către o domnișoară polițist și părea că nu este afectată de nimic din ceea ce se întâmpla în jurul său. Avocatul desemnat din oficiu s-a apropiat de ea și i-a șoptit câteva cuvinte, moment în care Loredana a început să râdă. Aceasta și-a păstrat buna dispoziție până în momentul în care în sală a intrat judecătorul de drepturi și libertăți. În timp ce procuroarea a solicitat menținerea arestului preventiv față de autoarea omorului, avocatul său a încercat, fără temei și fără argumente, să solicite modificarea măsurii din arest preventiv în arest la domiciliu, arătând că în viitor va solicita chiar și controlul judiciar. În același timp, colțurile gurii Loredanei au căzut și consternarea a înlocuit veselia de pe fața sa. Ai fi putut crede că nu înțelege nimic din ceea ce se întâmpla atunci. Probabil, chiar a crezut că va primi arest la domiciliu și se va întoarce acasă, nicidecum în penitenciar”

Reprezentantul familiei Ciobanu, despre Loredana: “încearcă să ne manipuleze”

Avocatul își menține decizia de a solicita magistraților schimbarea încadrării juridice a faptei din omor în omor calificat. Acesta își motivează solicitarea prin faptul că Loredana și-a premeditat gestul: în loc să apeleze la 112, să încerce să salveze viața Alinei, i-a ținut mâna la gură timp de 30 de minute, pentru ca aceasta să nu țipe, ducându-și astfel la bun sfârșit ceea ce își propusese. “Am stat față în față cu Loredana. Tot limbajul corpului arată că încearcă să ne manipuleze. Când o vezi, nu îți vine să crezi că a fost capabilă de o astfel de oroare, este împotriva oricărei matrici comportamentale. Dar dacă îi vezi privirea, jocul ochilor, modalitatea în care își ține picioarele, modul în care își caută cuvintele, îți dai seama că minte, o persoană experimentată nu are cum să nu observe acest lucru. Sigur, aceasta poate fi o părere subiectivă. Dar dovada că minte se găsește în filmul evenimentelor din acea noapte, este un film întrerupt, are părți mari care lipsesc. Ea încearcă să dea niște explicații, dar dacă am pune-o în fața unei reconstituiri cred că ar apărea mari surprize. O întrebam «în care parte a gâtului ai rănit-o, în partea stângă sau dreapta?», iar ea răspundea «stați să mă gândesc, în dreapta». «M-a mușcat de mână», spune la un moment dat. «De care mână?». «De… de dreapta». Îi trebuie foarte mult timp să răspundă la întrebări foarte simple”, a explicat avocatul Florin Răican.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.