„Drogul, calea spre infern” – Colorează o viață fără droguri pentru copilul tău!

best auto leo vaslui

În data de 30.01.2024 Patronatul Național Român, filiala Arad, împreună cu partenerii săi, Consiliul Județean Arad, CJCA, Inspectoratul Județean Școlar Arad, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Club Rotary, Rotary Cetate, Lions, OSTSM, organizează un eveniment destinat conștientizării și prevenirii consumului de droguri, în rândul adolescenților arădeni.

Evenimentul denumit „Drogul, calea spre infern”, are ca scop, conștientizarea și coagularea societății civile în vederea tragerii unui semnal de alarmă privind pericolul consumului de droguri în rândul tinerilor.

Este foarte important ca mediul de afaceri să beneficieze de forță de muncă tânără care să performeze în domeniile pe care și le aleg, iar creșterea consumului  de droguri în rândul tinerilor reprezintă un real pericol privind viitorul țării și, implicit, a pieței forței de muncă.

La eveniment vor participa ca speakeri:

-prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog, cu o experiență de peste 20 de ani în conducerea structurilor antidrog naționale, autorul a nouă cărți de specialitate, ultima fiind lucrarea de succes, “Marijuana, zborul spre iad”;

-Dr. Dorina Onița, medic primar psihiatru (medic șef al Centrului de Sănătate Mintală Arad),profesionist experimentat și dedicat , cu o experiență bogată, de 27 ani în domeniul sănătății mentale și al expertizei medicolegale psihiatrice; ”Vorbește deschis cu copilul tău, ascultă-l fără a-l judeca, încurajează-l să-ți împărtășească preocupările, implică-te în viața lui, cunoaște-i prietenii, activitățile și locurile frecventate, oferă-i informații corecte despre pericolele drogurilor, stabilește reguli clare pentru comportamente nedorite, monitorizează-i activitatea online pentru a preveni influențele negative, fii atent la modificări bruște ale comportamentului copilului. Fii un model pozitiv, cu un stil de viață sănătos și responsabil!”;

-un fost consumator de droguri care va împărtăși dramele prin care a trecut.

Evenimentul va avea loc la sala festivă din Corpul M (Micalaca) a Universității Aurel Vlaicu din Arad, începând cu orele 12:00.

Patronatul Național Român, filiala Arad, dorește să unească sferele de influență socială pentru a duce o luptă comună împotriva acestui flagel, publicul țintă pentru demersurile inițiate prin intermediul acestui eveniment fiind copiii noștri din liceele arădene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.