AJOFM Vaslui poate semna noi convenții pentru subvenționarea încadrării în muncă a șomerilor


În urma rectificării bugetare AJOFM Vaslui poate semna noi convenții pentru subvenționarea încadrării în muncă a șomerilor.

Angajatorii care doresc să angajeze personal ori au angajat deja și doresc să primească subvenție sunt rugați să urgenteze, fie procedura de încadrare în muncă și apoi cea de depunere a cererii de subvenționare, fie dacă au făcut deja încadrarea în muncă să urgenteze procedura de depunere a cererii pentru subvenționare, cel mai târziu până la data de 25.10.2022.

La rectificarea bugetară s-a suplimentat bugetul pentru plata subvențiilor la încadrarea persoanelor peste 45 de ani, tineri NEETs și absolvenți din promoția acestui an.

 Conform Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completările ulterioare, angajatorii care încadrează in muncă, pe perioada nedeterminată, şomeri in vârstă de peste 45 de ani, şomeri care sunt părinti unici sustinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată, tineri NEET sau absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajată din aceste categorii, o suma în cuantum de 2.250 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncp sau de serviciu cel puţin 18 luni.

Biroul de presă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.