Alegerile pentru Congres din SUA. Informație de ultima oră!

best auto leo vaslui


Statele Unite organizează alegeri pentru Congres la jumătatea mandatului. Aspecte, proces de vot, rezultate preliminare
Progresul votului
Votul la alegerile intermediare din SUA s-a încheiat. Primele secții de votare care s-au închis au fost Indiana și Kentucky. Ultimele sunt situri din Hawaii și Alaska

Se așteaptă ca republicanii să câștige alegerile pentru Camera Reprezentanților – conform datelor, reușesc să obțină 193 de locuri din 218 necesare pentru a controla Camera.

Democrații și-au asigurat până acum 170 de locuri, potrivit datelor CNN. Numărarea voturilor continuă.

Nu există o imagine clară în alegerile parțiale pentru Senat: conform rezultatelor votului, democrații au reușit până acum, potrivit CNN, să obțină 48 de locuri în Parlament, republicanii – 47. Fox News relatează că atât Democrații și republicanii au primit fiecare 48 de locuri.
Pentru controlul camerei sunt necesare 51 de mandate, numărătoarea voturilor este încă în curs.

Primele secții de votare s-au deschis în dimineața zilei de 8 noiembrie în Vermont, care este situat în nord-estul țării. Cu toate acestea, particularitatea sistemului electoral din Statele Unite este că poți vota devreme. În unele state, acest lucru se putea face la urne, în altele se putea trimite buletinul de vot prin poștă, în altele există un sistem mixt. De exemplu, președintele american Joe Biden a votat pe 30 octombrie la o secție de votare din orașul său natal Wilmington, Delaware.

Timpul de vot la secțiile de votare variază de la stat la stat. Dacă în Vermont site-urile se deschid la 5 dimineața, atunci, de exemplu, în Nebraska – la 8 dimineața și în Tennessee, ora de deschidere a site-urilor depinde de fiecare județ. În mod similar, nu există un singur moment pentru închiderea site-urilor pentru toate regiunile.

Peste 44 de milioane de alegători au votat devreme, potrivit The Washington Post. Din cauza acestei activități, Consiliul Electoral al Orașului Philadelphia a stabilit un proces suplimentar de verificare în ziua alegerilor pentru a se asigura că același alegător nu poate vota de două ori.

Potrivit analiștilor, acest lucru va încetini calculul deja dificil al rezultatelor finale.

Președintele Joe Biden, în ziua alegerilor, a decis să renunțe la vorbitul în public, limitându-se la un interviu radio în care a vorbit despre cât de mult a făcut administrația sa pentru a sprijini afro-americanii. Donald Trump, la rândul său, a mers dimineața la vot în Florida, l-a susținut public pe candidatul republican la guvernator Ron de Santis și a prezis, de asemenea, o „noapte grozavă de numărare a voturilor” pentru republicani.


Cine este ales?
La fiecare doi ani, Camera Reprezentanților SUA este realesă complet. Sunt 435 de persoane în total. Numărul de congresmeni din fiecare stat variază în funcție de numărul de districte. De exemplu, California este reprezentată de 53 de persoane, iar Alaska de doar una.

Componența Senatului va fi parțial modificată în urma rezultatelor alegerilor. Din 100 de persoane, 35 au fost realeși.


Structuri electorale
În ultimii doi ani, Partidul Democrat a controlat ambele camere ale Congresului. Ea a avut 222 de congresmeni în Camera Reprezentanților (pentru obținerea majorității sunt necesare 218 mandate).

Senatul a fost la egalitate cu 50-50, dar democrații au avut avantajul, deoarece vicepreședintele Kamala Harris a avut votul decisiv.

Cu toate acestea, ambele părți au recunoscut înainte de alegeri că este puțin probabil ca democrații să poată păstra Camera Reprezentanților. The New York Times, citând un sondaj de la Siena College din 17 octombrie, a scris că 49% dintre americani sunt gata să voteze pentru republicani, în timp ce democrații au fost susținuți de 45% dintre cei chestionați. CNN pe 3 noiembrie a sugerat că republicanii vor obține cu siguranță 216 de locuri, iar democrații 199. În lupta pentru restul locurilor, radiodifuzorul le-a oferit republicanilor mai multe șanse.

Fox News indică experiența istorică: în medie, un partid pro-prezidențial, după doi ani de la alegerile prezidențiale, a pierdut aproximativ 29 de locuri la votul de la jumătatea mandatului în Camera Reprezentanților.

În Senat, democrații aveau nevoie să păstreze 12 locuri pentru a menține paritatea, iar republicanii aveau nevoie de 29. Totuși, potrivit analiștilor CNN, situația este mai dificilă pentru democrați, care în timpul campaniei au fost nevoiți să lupte pentru locuri în parlament atât în tradițional state loiale, dar și în regiunile , în care acum doi ani Joe Biden a primit doar un mic avantaj: statele Nevada, Arizona, Georgia, Wisconsin, Pennsylvania și New Hampshire.


Principalele teme ale campaniei electorale
Fox News notează că tema principală a campaniei electorale s-a schimbat periodic. În vară, democrații au încercat să-și consolideze susținătorii în jurul nemulțumirii față de decizia Curții Supreme, care a refuzat să considere avortul un drept constituțional al americanilor. Cu toate acestea, principalele teme ale campaniei electorale au fost încă inflația, creșterea prețurilor la energie și creșterea criminalității.

Republicanii i-au acuzat pe oponenți de faptul că presiunea excesivă asupra poliției și reducerea finanțării acesteia la vârful popularității mișcării Black Lives Matter a dus la creșterea criminalității stradale în orașele mari.

Subiectul politicii externe și rolul Statelor Unite în conflictul din Ucraina, așa cum era de așteptat, nu a fost în centrul ultimei campanii electorale – la alegerile din Statele Unite, problemele de politică externă joacă în mod tradițional departe de primul rol, candidații acordă toată atenția stării de lucruri din interiorul țării. De data aceasta, democrații, care doreau să păstreze majoritatea, au încercat să joace pe tema amenințării libertăților americane, acuzându-i pe republicani că sunt prea radicali.

Congresmanul James Clyburn a declarat la începutul lunii noiembrie că Statele Unite se confruntă cu amenințarea ascensiunii nazismului dacă oponenții săi reușesc.


Ce amenință pe Biden cu pierderea Congresului
O majoritate republicană în Congres va împiedica implementarea reformelor promise de Biden și ar putea afecta perspectivele democraților la următoarele alegeri prezidențiale. În plus, republicanii vor avea ocazia să oprească activitatea „Comitetului 6 ianuarie”, care investighează implicarea fostului președinte american Donald Trump în încercarea de a captura Capitoliul, precum și să inițieze o anchetă împotriva lui Hunter Biden, fiul preşedintelui în exerciţiu.


Cum vor afecta rezultatele alegerilor relațiile dintre Statele Unite și Rusia
Majoritatea experților consideră că rezultatul alegerilor pentru Congres nu va afecta starea actuală a relațiilor ruso-americane. Atât democrații, cât și republicanii îl critică pe Vladimir Putin în actualul Congres. În plus, majoritatea congresmenilor și senatorilor în exercițiu din Partidul Republican au votat pentru pachete de asistență militară pentru Ucraina.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.