Aleksandr Lukaşenko are o propunere pentru Joe Biden – Să vină la Minsk pentru a pune capăt războiului din Ucraina

best auto leo vaslui

Liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, l-a invitat pe şeful Casei Albe la Minsk pentru a discuta despre „încheierea războiului” în Ucraina şi a asigurat că, în acest caz, şi şeful statului rus Vladimir Putin „va veni” în capitala belarusă, potrivit agenţiei de presă oficiale belaruse Belta, citată de Agerpres.

Într-o întâlnire cu reprezentanţi ai presei străine şi din ţara sa, în contextul în care comenta vizita planificată a preşedintelui american Joe Biden în Polonia, Lukaşenko a declarat că partea belarusă este gata să-l primească la Minsk pe preşedintele SUA pentru o „discuţie serioasă pentru a se pune capăt războiului”.

„Dacă are dorinţă – spuneţi-i asta prin canalele dumneavoastră -, noi suntem gata să-l primim la Minsk şi să discutăm serios cu el. Dacă vrea pace în Ucraina”, a spus Lukaşenko.

„Şi chiar şi Putin va veni la Minsk şi atunci am putea să ne întâlnim în trei aici: doi ‘agresori’ şi un preşedinte ‘iubitor de pace’. De ce nu?”, a afirmat liderul belarus, promiţând să trimită un avion Boeing pentru Biden în Polonia în cazul în care preşedintele american va fi de acord.

„Avem o sumedenie de aeroporturi internaţionale. Avionul său Air Force One ar putea să aterizeze pe unul dintre ele”, a spus el, adăugând că fostul preşedinte american Bill Clinton „obişnuia să vină aici cu avionul” prezidenţial.

„Şi aici, în prezenţa dumneavoastră, noi trei – garantez că Vladimir Putin va veni -, ne vom aşeza la masă şi vom rezolva întreaga problemă. Vom rezolva toate problemele aici”, a declarat Aleksandr Lukaşenko.

„Vom asigura siguranţă şi confort”, a mai spus el, anticipând totuşi că cel mai probabil Joe Biden nu va veni la Minsk.

Lukaşenko a profitat de această întâlnire cu presa pentru a ataca din nou Polonia, pe motiv că livrează arme Ucrainei, calificând-o drept „hiena Europei”.

Pe de altă parte, preşedintele belarus afirmase tot joi că va ordona trupelor sale să lupte alături de aliatul său, Rusia, doar dacă un alt stat lansează un atac împotriva ţării sale, conform Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.