Amenințări de la Moscova pentru Maia Sandu: Un vis al naționaliștilor români. Operațiunea militară specială ar putea fi extinsă

best auto leo vaslui

Rusia ar putea extinde aria așa-zisei „operațiuni militare speciale” și asupra Republicii Moldova, pentru a proteja populația rusă, militarii ruși și depozitele cu muniții. Declarația a fost făcută de Serghei Mironov, deputatul Dumei de Stat din Rusia și președintele partidului ”Spravedlivaia Rossia” – formațiune care are relații strânse cu socialiștii moldoveni, conform deschide.md.

Noul prim-ministru al republicii [R.Moldova – nota red.] a declarat despre necesitatea demilitarizării Moldovei, adică retragerea militarilor ruși. Acesta este un vis al naționaliștilor români și moldoveni, precum și patronilor lor occidentali”, a declarat acesta.

Potrivit lui Mironov, ca urmare a „acțiunilor militare” care se desfășoară în Ucraina, „retragerea trupelor ruse care păzesc depozitele cu munițiile sovietice a devenit un subiect vital pentru regimul de la Kiev”. Acesta a mai adăugat, precum că Ucraina ar pregăti o operațiune militară pentru a ocupa depozitele cu armament din Cobasna.

Depozitele cu armament nu vor ajunge în mâinile neonaziștilor. Dacă va apărea o asemenea necesitate, ele voi fi distruse”, a spus acesta.

Totodată, oficialul rus a amenințat autoritățile de la Chișinău cu „extinderea ariei operațiunii militare speciale” pe care o desfășoară Rusia în Ucraina și asupra R.Moldova.

„În ceea ce privește încercările occidentului de a atrage R.Moldova în conflictul cu Rusia, atunci conducerea republicii trebuie să înțeleagă că aceasta ar putea duce la extinderea zonei operațiunii militare speciale pe care o desfășoară forțele armate ruse… Avem cu ce să potolim mințile înfierbântate celor din Chișinău și Bruxelles”, a adăugat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.