Anatol Țăranu: „Fără România, cred că pur și simplu R. Moldova nu ar fi supraviețuit ca stat”

best auto leo vaslui

România este cel mai fidel, cel mai mare, cel mai important aliat al Republicii Moldova, susține analistul Anatol Țăranu, cu o zi înainte de prima vizită a premierului moldovean Dorin Recean în România. Într-o intervenție la „Puterea Știrilor”, analistul din R.Moldova a precizat că în țara sa este așteptat ca premierul Recean să ridice gradul de cooperare între Chișinău și București.

„România este cel mai fidel, cel mai mare, cel mai important aliat al Republicii Moldova, este partenerul nostru principal. Fără România eu cred că pur și simplu Republica Moldova nu ar fi supraviețuit ca stat. România face enorm de mult pentru cauza Republicii Moldova în instituțiile internaționale din care face parte. Din acest punct de vedere, prim-ministrul nu are cum să nu aprecieze acest lucru și nu poate să nu înțeleagă că ridicarea gradului de cooperare cu România este în favoarea oricărui guvern care este la Chișinău. Ne așteptăm ca prim-ministrul Recean să facă tot posibilul ca această relație dintre București și Chișinău să crească în intensitate”, a declarat Anatol Țăranu la „Puterea Știrilor”.

În privința noului premier, analistul a afirmat că mai este nevoie de timp ca oamenii „să înțeleagă în ce măsură noul guvern este capabil să schimbe lucruri în bine”.

„Cetățenii Republicii Moldova sunt în așteptarea unor schimbări în sens pozitiv ale politicilor economice și sociale care influențează în cel mai mare grad viața cotidiană a oamenilor. Eu nu cred că exista deja o predispoziție foarte clară în raport cu noul prim-ministru, e nevoie să treacă ceva timp ca oamenii să înțeleagă în ce măsură noul guvern este capabil să schimbe lucruri în bine în raport cu guvernul care a plecat”, a completat analistul.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, va efectua miercuri, 1 martie, prima sa vizită peste hotare în România, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chişinău, Daniel Vodă.

Dorin Recean va avea întrevederi la Palatul Cotroceni cu preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Victoria cu omologul său Nicolae Ciucă, iar la Palatul Parlamentului are programate întâlniri bilaterale cu Alina Gorghiu, preşedinta interimară a Senatului, şi cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Premierul va fi însoţit de vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al dezvoltării economice şi digitalizării, de ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Lilia Dabija, precum şi de ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, şi secretarul general al Guvernului, Artur Mija.

„Oficialii vor discuta subiecte de pe agenda bilaterală pentru aprofundarea relaţiei bilaterale, cu accent pe recuperarea economică şi dezvoltarea cooperării domeniul energetic, dar şi dezvoltarea proiectelor de infrastructură”, menţionează comunicatul Chişinăului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.