Angajații din prefecturi au făcut grevă națională – Bugetarilor nu le mai ajung banii

best auto leo vaslui

Funcţionarii din mai multe prefecturi din ţară s-au aflat luni în grevă, ei reclamând nivelul salarizării, pe care o consideră mică în comparaţie cu alte funcţii publice. Funcţionarii publici şi personalul contractual din instituţiile prefectului din ţară, au declarat grevă generală în data de 10 aprilie 2023. La această acţiune au participat 1800 salariaţi prin încetarea colectivă şi voluntară a lucrului la sediul instituţiei prefectului.

Direfența de salarii dintre angajații din CJ-uri și cei din Prefecturi e prea mare, acuză protestatarii

Solicităm trecerea personalului angajat în prefecturi din categoria funcţiilor teritoriale în cea a funcţiilor de stat. Salarizarea personalului din cadrul instituţiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcţiilor publice de stat, având în vedere că instituţia prefectului este un organ de control al activităţii autorităţilor publice locale şi de conducere a serviciilor publice deconcentrate”a transmis Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţia Publică.

Sindicaliştii reclamă că în prezent, un angajat al instituţiei prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din consiliul judeţean, primării şi servicii publice deconcentrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.