Elevii vasluieni au obtinut trei mentiuni speciale la Olimpiada Nationalã de Chimie

best auto leo vaslui

Elevii din Vaslui au obținut trei mențiuni speciale la Olimpiada Națională de Chimie. Printre câștigători se numără Biana-Elena Pîrău de la Școala Gimnazială „Mihai David” Negrești (profesor îndrumător Pârău Irina-Elena), Gabriel Teodor Toma de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” (profesor îndrumător la clasă – Doina Gosav, profesor la Centrul Județean de Excelență Nicoleta Drăgoi) și Loredana-Maria Iacob de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși (profesor la clasă și la Centrul Județean de Excelență – Badea Ionela). Singurul elev care a participat la proba de selecție a lotului național largit a fost Gabriel Teodor Toma.

Elevii participanți la etapa națională a Olimpiadei de Chimie, care a avut loc la Deva în perioada 2-7 aprilie 2023, au susținut două probe: proba teoretică, care a reprezentat 60% din punctajul final și proba practică, care a contat pentru 40% din punctajul final. Lotul judetean a fost însoțit de profesoara Adumitroaei Mona Diana-Gina, de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși.

Inspectorul școlar de chimie, prof. Nicoleta Drăgoi, a declarat că participarea la competiție le-a oferit elevilor pasionați de chimie o oportunitate de a se valorifica, de a împărtăși idei și de a avea o experiență constructivă. Elevul Gabriel Toma a participat la proba de selecție a lotului național largit și a obținut un punctaj bun, care îl motivează mult. Lotul național largit este format dintr-un număr total de 20 de elevi.

Pentru Gabriel Teodor Toma, participarea la Olimpiada de Chimie a fost o experiență constructivă. Deși proba teoretică i s-a părut mult mai dificilă decât cea de anul trecut, când a obținut al treilea punctaj pe țară, el a declarat că pasiunea pentru chimie nu are limite, indiferent de rezultatele sale. Gabriel este recunoscător pentru dezvoltarea acestei pasiuni încă din clasa a 7-a și pentru elevii minunați pe care i-a întâlnit datorită acestei competiții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.