Anticipatele ar fi pe placul lui Iohannis. CIOLACU nu este o alternativă bună care să oprească prăbușirea PNL

best auto leo vaslui

Meritele deosebite ale lui Klaus Iohannis sunt acelea că în anii de mandat s-a băgat de atâtea ori în politica internă a PNL că a reușit să prăbușească partidul aproape de 10%.

Da, ați auzit bine, acestea sunt cifrele dezastrului iar PNL a mai jos acolo și cu greu și-a revenit.

Guvernul Câțu și apoi guvernul Ciucă au fost două mari catastrofe. Acestea au venit după guvernul Orban. Practic sub PNL la conducerea guvernului România și-a dublat datoria externă iar prețurile au luat-o razna. Singura politică a PNL a fost consumul produselor importate cu banii luați pe datorie.

PNL a dus țara spre catastrofă de fiecare când au dorit să conducă. În perioada guvernărilor liberale poporul român a primit cele mai mari lovituri.

Iohannis nu dorește să dea premierul către PSD. Și de această dată președintele nu dorește să se țină de cuvânt și a lansat deja în aplicare planul pentru alegeri anticipate în cazul în care PSD nu va fi de acord să renunțe la rotativa guvernamentală.

Iohannis dorește să se meargă acum la urne. Creșterea exponențială în sondaje a AUR, partidul condus de către George Simion, sperie. PNL scade, USR scade, PSD nu Crește. Logica spune un singur lucru: AUR urcă spre poziția de primul partid din România.

Iohannis consideră că mai bine astăzi un PNL cu un scor mai mic decât peste doi ani, atunci când va fi prea târziu pentru a mai salva ceva.

Pare deja probabil ca în 2024 PNL să aibă soarta PNȚCD, adică să părăsească scena politică, așa cum a făcut-o și atunci când gașca era adunată în PDL.

Căci astăzi PDL este PNL și PNL este PDL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.