Specialiștii recomandă casele: practic nu au risc seismic, nu se pot prăbuși

best auto leo vaslui

Am consultat specialiștii din România pentru a vedea care sunt cele mai sigure locuințe, ce fel de construcții ar trebui să cumpere românii.

Aceștia susțin că cele mai sigure clădiri sunt casele noi. Acestea au un regim mic de înălțime iar riscul dat de seism este mic. La aceste construcții pot apărea fisuri, crăpături dar cu siguranță nu există nici un risc că ele să se prăbușească.

Casele parter și casele parter cu etaj sunt cele mai sigure construcții. Practic dacă sunt respectate condițiile minime de proiectare nu există nici o șansă de prăbușire, oar degradările vor fi minore, poate că vei da cu var după.

Clădirile mari, blocurile de locuințe sunt supuse unor eforturi cu mult mai ridicate. Cu cât clădirea este mai înaltă cu atât eforturile cresc iar elementele de construcție ar trebui să fie cât mai groase iar materialele mai bune.

Casele oferă și avantajul unei proprietăți proprii, pe care nu o împărțim cu nimeni.

Blocurile de locuințe sunt și lucrări complexe. Aici apare și riscul statistic de a se greși, însă acest risc poate fi unul fatal.

Clădirile vechi sunt cele mai periculoase, mai ales cele realizate la mijlocul secolului trecut. Multe din ele nu au structură de beton, armături, planșee pentru a fi șaibă rigidă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.