Antrenorul Mircea Lucescu spune că niciodată nu i-a fost frică la Kiev: Să știți că, în general, bombardamentele sunt făcute cu o țintă precisă

best auto leo vaslui

Antrenorul român al echipei Dinamo Kiev a vorbit despre felul în care se trăiește în capitala Ucrainei de la începutul războiului declanșat de Rusia.

Mircea Lucescu a spus că lucrurile s-au înrăutățit dramatic, din cauza bombardamentelor asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Acum, oamenii suferă de frig și din cauza lipsei curentului electric.

În ceea ce privește bombardamentele, Lucescu a explicat că nu se teme, pentru că „în general” acestea au ținte precise, nu obiective civile.

„Acum e mult mai greu, pentru că n-au reușit să pună la punct sistemele. N-au căldură, n-au apă. Seara când treci vezi că blocuri înalte nu au o lumină la ferestre.

O dată la Lvov s-a întâmplat (să vedem un bombardament) și a doua zi, când urma să facem antrenament, am fost anunțați că urmează să se bombardeze și am plecat. Altă dată a fost la Kiev, când au căzut niște rachete nu departe de locul în care ne antrenam.

Noi suntem la 30 și ceva de km de Kiev și acolo n-au ajuns. Să știți că, în general, bombardamentele sunt făcute cu o țintă precisă. Mai cad și altele, nu toate sunt atât de precise încât să cadă acolo unde au fost trimise. Există o teamă. Cel mai îngrozitor lucru este această frică de ceea ce-ar putea să se întâmple.

Nu mi-e frică, n-am avut niciodată sentimentul ăsta. Nu mi-a fost frică nici atunci când eram la Șahtior Donețk. Și-atunci am trăit astfel de momente: ne-am refugiat la Kiev, atunci doi ani de zile am stat numai în avion. Din 2014-2016.”, a spus Lucescu la emisiunea „Fotbal Club” de la Digisport.

Antrenorul echipei Dinamo Kiev s-a declarat împotriva excluderii sportivilor din Belarus din competiții.

„Nu, până când nu iau o atitudine foarte clară. Nu putem să-i împingem să facă un lucru necugetat. Deocamdată, trebuiesc lăsați. Dacă se întâmplă ca Bielorusia să participe, atunci trebuie luate măsuri nu doar în fotbal, ci în toate sporturile.

Din afară se vede într-un fel, dinăuntru se vede cu totul altfel. Nu ne-am speriat, nu ne-am întrebat ce se întâmplă cu noi. Trebuie să jucăm, să atragem atenția că Ucraina trăiește în continuare, prin sport”, a continuat el.

Antrenorul de la Dinamo Kiev a spus că într-o situație asemănătoare, de război, și românii ar fi reacționat la fel ca ucrainenii.

„Hai să nu punem la încercare poporul român. Sunt convins că și noi ne-am fi mobilizat, la fel. Eu cred că și România acționa de aceeași manieră”, a mai spus Lucescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.