Arafat a devenit expert și în Schengen după ce a fost în vacanță cu Iohannis: ”cu greu vreun migrant din afara UE foloseşte România pentru a intra în blocul comunitar”

best auto leo vaslui

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că România vizează o aderare în acest an la spaţiul Schengen.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a afirmat că ”cu greu vreun migrant din afara UE foloseşte România pentru a intra în blocul comunitar”.

România a îndeplinit toate formalităţile pentru aderarea la Schengen şi speră ca intrarea în acest spaţiu de liberă circulaţie să se producă în timpul preşedinţiei spaniole a Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a acestui an, a spus Raed Arafat, în timpul unei vizite la Berlin, relatează DPA.

Potrivit acestuia, crize precum pandemia de COVID-19 au arătat că atunci când UE lucrează împreună se pot obţine mult mai multe rezultate. Reprezentantul MAI român s-a pronunţat pentru un spaţiu Schengen care să cuprindă întreaga Uniune Europeană.

”Economia României este frânată de cozile lungi de la frontierele sale şi mulţi indivizi suferă de asemenea. Cu greu vreun migrant din afara UE foloseşte România pentru a intra în blocul comunitar”, a spus Arafat. De asemenea, România şi-a consolidat protecţia graniţelor sale.

În luna decembrie 2022, o decizie privind aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen a fost blocată de Austria. Autorităţile de la Viena susţin că prea mulţi migranţi ilegali ajung în Austria via România. Pentru acceptarea de noi membri în Schengen este nevoie de votul în unanimitate al tuturor ţărilor membre, conform agerpes.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.