Au fugit cu banii din țară – Guvernul Ciucă nu are soluții la falimentul Euroins – Românii sunt buni de plată

best auto leo vaslui

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a rămas fără bani, iar pentru a face plăţi în cazul falimentului Euroins trebuie să acceseze un credit garantat de statul român, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte transportatorilor COTAR, la audierile din Senat.

„Vin la dumneavoastră astăzi şi vă spun că am ajuns din nou la Fondul de Garantare al Asiguraţilor care în acest moment nu a treminat nici măcar plăţile pentru falimentul City.

Dacă ştiţi, la falimentul City au fost 270.000 de dosare descoperite de către Fondul de Garantare când s-a dus în administrare. Astăzi la falimentul Euroins avem 100.000 de dosare în instanţă şi probabil vor găsi peste 200.000 de dosare ascunse de către Euroins.

Deci asistăm la 300.000 de dosare, 270.000 de dosare, 570.000 de dosare. La falimentul City mai sunt de achitat 150.000 de dosare astăzi. În 60 de zile, conform legii, Fondul de Garantare trebuie să înceapă plăţile şi la falimentul Euroins. Fondul de Garantare, domnul preşedinte, domnilor senatori, nu mai are bani astăzi.

Despre probleme de lichidități ale FGA au vorbit recent pentru „Adevărul” experți din piață. „Problema este că Euroins deținea 39% din piața RCA, iar costurile pe care FGA va trebui să le achite vor fi de minim 500 de milioane de euro.

În principiu, statul român va trebui să pună la dispoziție acești bani pentru că în acest caz instituțiile statului român au greșit în mod repetat și extrem de grav. Mai exact, instituții ca ASF și Oficiul Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor ar fi trebuit să vadă la timp tranzacțiile extrem de suspecte derulate de Euroins, tranzacții REPO, împrumuturi intra-grup.

Mai toate raportările Euroins erau false, iar ASF nu s-a preocupat prea mult să le verifice, deși existau atât de multe indicii. Este un faliment în care sunt implicați inclusiv factori politici care au intervenit în favoarea Euroins făcând presiuni asupra unor membri din Consiliul ASF”, au precizat sursele citate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.