AUR cere Guvernului să interzică importul de produse cereale din Ucraina și anunță proteste pentru blocarea „legilor nocive”: Legea guvernării corporative, legea executorului judecătoresc și legea „orașelor de 15 minute”

best auto leo vaslui

Partidul AUR a solicitat Guvernului României să oprească importul de produse agricole din Ucraina, pe teritoriul țării noastre, a anunțat George Simion într-o conferință de presă.

El spune că această măsură va ajuta agricultorii români, care au de suferit din cauza despăgubirilor mici oferite de Comisia Europeană.

„Interziceți importul de cereale, lapte și alte produse care țin de agricultură pe teritoriul României din Ucraina! Pot tranzita, dar nu trebuie să aibă prioritate față de agricultorii și transportatorii români. Dar aceste importuri trebuie interzise. Ori că o face domnul ministru al agriculturii, Petre Daea, ori că o face premierul Ciucă, ori că o facem noi prin legea pe care o depunem astăzi pentru a sigila orice transport care vine din Ucraina și a-i pedepsi penal pe cei care intervin asupra sigiliului, lucrul acesta trebuie făcut de urgență, pentru că, după cum am văzut, nu ne ajută nimeni să despăgubim agricultorii. Trebuie intervenit pe teritoriul suveran al țării asupra unor mărfuri care nu fac parte din Uniunea Europeană”, a spus Simion.

El a mai zis că după Paști, AUR va organiza proteste împotriva a ceea ce a numit „trei legi nocive”: Legea guvernării corporative, legea executorului judecătoresc și legea „orașelor de 15 minute”.

Simion a numit aceste legi „foarte dăunătoare pentru România: legea guvernării corporatiste care vine să înstrăineze 240 de regii autonome, printre care Romsilva, Hidroelectrica, Salrom și multe altele; legea executorului judecătoresc și legea supranumită „orașe de 15 minute”. Noi vom vota contra acestor legi nocive și împotriva legilor Deca din educație”.

„Asigurăm românii de buna noastră credință și de opoziția noastră totală, dar credem că după sărbătorile de Paște va fi nevoie să ieșim în stradă pentru a bloca aceste proiecte de lege nocive, pentru că noi avem doar 10% în actualul Parlament. Vedem cât de greu este să obținem și semnăturile necesare pentru a opri o lege vădit neconstituțională, care va reintroduce dictatura și serviciile secrete în justiție”, a mai spus George Simion.

Achizițiile de vaccinuri, la raport

Cu aceeași ocazie, AUR a anunțat că va prezenta un raport privind achizițiile de vaccinuri, după activitatea Comisiei de investigare a achizițiilor din timpul pandemiei.

„’Noi vom avea un raport alternativ despre aceste achiziții, pe care îl vom prezenta concomitent cu raportul PSD-PNL. De altfel, PNL a boicotat permanent lucrările acestei comisii. Florin Cîțu nu s-a prezentat în fața comisiei și o să lăsăm opinia publică să-și extragă varianta pe care o consideră reală, pentru că ce s-a întâmplat în comisia aceasta de achiziții, cred că nu s-a întâmplat în nicio comisie de anchetă, oricât de batjocorit a fost acest Parlament”, a declarat George Simion.

„Problema majoră a constat în faptul că toți miniștrii Sănătății, cu excepția domnului Rafila – adică 6 miniștri – au refuzat să vină și să depună mărturie. Dintre cei doi prim-miniștri, numai domnul Ludovic Orban a participat la ședințele noastre și, din interogarea dânsului, tot nu am înțeles de ce vaccinarea a fost dată Ministerului Apărării Naționale, când Ministerul Sănătății era îndrituit și avea toată dotarea necesară pentru a efectua vaccinarea în țară noastră. (…) Pot să va spun următorul lucru: nu este normal ca Parlamentul României, organul reprezentativ al poporului, atunci când vine vorba despre întrebări și răspunsuri, să primească un refuz total din partea membrilor Guvernului. Pentru acest lucru noi vom avea un remediu legislativ, pentru că este de neînțeles de ce în toate parlamentele țărilor civilizate există obligativitatea depunerii mărturiei, și la noi nu”, a subliniat deputatul AUR, Sorin Muncaciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.